Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στο Ελληνικό Κολλέγιο!



«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι τιμή μας, αλλά και καθήκον μας να υποστηρίξουμε, με όσα μέσα και δυνατότητες διαθέτουμε, και να συμβάλλουμε στην πραγματοποίηση δράσεων, που στοχεύουν στην παροχή ερεθισμάτων για τις τέχνες και τον πολιτισμό στους νέους. Είναι και προσωπική μου πεποίθηση ότι η εκπαίδευση, η παιδεία ευρύτερα, αποκτά ξεχωριστό περιεχόμενο όταν συνυφαίνεται με τον πολιτισμό. Στη σύγχρονη εποχή, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αποκτούν ερεθίσματα και εμπειρίες που εξερευνούν τις κλίσεις και τις δυνατότητές τους, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους. Δε μπορεί, με απλά λόγια, η εκπαιδευτική προσέγγιση, να κινείται σε στενά όρια. Είναι σημαντικό λοιπόν, οι γονείς, να εκμεταλλευτούν τη 'Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού', ανοίγοντας νέες προοπτικές για τα παιδιά, για τους μαθητές, για τους νέους ανθρώπους»,  τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, για την παρουσίαση της πρώτης «Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού»από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πολιτεία Πολιτισμού», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Αλέξανδρος» της ΠΚΜ.

Ο κ.Τζιτζικώστας υπογράμμισε, ότι ''η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ψηλά στις προτεραιότητές της τον πολιτισμό και τις τέχνες'' και είναι πολύ σημαντικό να συμπράττει με δραστήριους και δυναμικούς φορείς, όπως η 'Πολιτεία Πολιτισμού', που με μεράκι και αφοσίωση, μέσα από τις πολιτιστικές και κοινωνικές του δράσεις, παράγουν σημαντικά, απτά αποτελέσματα για τις τέχνες, την παιδεία και ευρύτερα τον πολιτισμό στον τόπο μας”, καθώς και με το το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης “που επιδεικνύει πάντα υψηλή ευαισθησία για τον πολιτισμό, αλλά και για την παιδεία, όχι στενά την εκπαίδευση, της νέας γενιάς''.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε επίσης και για το στόχο της «Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού», που είναι η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην έννοια των τεχνών και του πολιτισμού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ποικίλες και ενδιαφέρουσες θεματικές της ενότητες, τονίζοντας ότι πρόκειται για “μια ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά, τους μαθητές, τους νέους, να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι διακοπών, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την καλλιτεχνική δημιουργία”. “Η 'Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού' αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση δραστηριοποίησης για τους νέους, που θα συνδυάσουν την δημιουργικότητα και την καλλιέργεια ταλέντων και κλίσεων, με τη χαρά και την ανεμελιά της διασκέδασης κατά την περίοδο των θερινών διακοπών”, κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης «Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού», που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα λάβουν χώρα από τις 19 ως τις 31 Αυγούστου 2013 στις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Κολλεγίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: