Σάββατο 21 Απριλίου 2018

«Best Ranger 2018»


Ολοκληρώθηκε και φέτος η στρατιωτική αθλητική δοκιμασία του αμερικανικού στρατού «Best Ranger». Κατα την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας εν ενεργεία απόφοιτοι του Σχολείου των Ranger, οι οποίοι υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό, σε ομάδες των δύο ατόμων, διαγωνίζονται απέναντι στον εαυτό τους αλλα και απέναντι σε αλλες ομάδες πάνω σε δοκιμασίες σωματικής αντοχής αλλα και σε δοκιμασίες στρατιωτικών ικανοτήτων.

Η όλη διοργάνωση διαρκεί τρείς μέρες. Φέτος διήρκησε απο τις 13 μέχρι τις 15 Απριλίου. Οι δοκιμαζόμενοι Rangers ξεκίνησαν την πρώτη μέρα με δοκιμασίες σωματικής αντοχής όπως μαραθώνιος, χρονομετρημένη διέλευση στίβου μάχης, αγώνας δρόμου μετ'εμποδίων και μεταφοράς φορτίου, σκοποβολή με τυφέκιο και πιστόλι. Την δεύτερη μέρα οι διαγωνιζόμενοι διαγωνίστηκαν σε πιο στρατιωτικά αντικείμενα, όπως παροχή πρώτων βοηθειών- μεταφορά τραυματία μέσα απο εμπόδια, πύρ και κίνηση ημιομάδας, ρίψη χειροβομβίδας, διαβιβάσεις, προσομοίωση βολών με όλμο. Κατα την τρίτη μέρα, έλαβε χώρα η διέλευση του στίβου μάχης των Rangers και η απονομή των βραβείων. Ενδιάμεσα πραγματοποιήθηκε, ως επιπλέον δοκιμασία το Spartan Race.

Ενδεικτικό των απαιτήσεων και της δυσκολίας που πρέπει να υπερβούν οι δοκιμαζόμενοι είναι οτι με το πέρας της πρώτης μέρας μόνο, κόπηκαν 24 ομάδες ενώ την δεύτερη κόπηκαν άλλες 16, απο της 52 συνολικά ομάδες που ξεκίνησαν.

Νικητές φέτος αναδείχθηκαν οι λοχίες πεζικού Joshua Rolfes και Anthony Allen. 

Περισσότερες φωτογραφίες απο την άσκηση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

















Δεν υπάρχουν σχόλια: