Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Επανιδρύθηκε το σώμα τον Ιαπώνων πεζοναυτών


Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, αν και το επέτρεπε η ιστορικότητα της στιγμής, με ταπεινότητα και χωρις ιδιαίτερη δημοσιοποίηση, οι Δυνάμεις αυτοπροστασίας της Ιαπωνίας, μετά τον Δεύτερο πάγκόσμιο πόλεμο, επανίδρυσαν το περασμένο Μεγάλο Σάββατο, με την ονομασία Ταξιαρχία αμφίβιας ταχείας αναπτύξεως, μια μονάδα πεζοναυτών.

Με έδρα την παραλιακή πόλη του Sasebo, στην νοτιοδυτική επαρχία του Nagasaki, η νέα μονάδα θα έχει στόχο να καλύψει αμυντικά την διαφιλονικούμενο σύμπλεγμα νήσων Senkaku. Μέχρι στιγμής, η μονάδα αριθμεί περίπου 2.100 πεζοναύτες, ενώ τα σχέδια του ιαπωνικού υπουργείου εθνικής αμύνης κάνουν λόγο οτι μέχρι του χρόνου η δύναμη της μονάδας θα έχει φτάσει τους 3.000 άνδρες. Επίσης, η μονάδα θα έχει προμηθευτεί μέχρι τότε περι τα 17 V-22 Osprey και 52 αμφίβια οχήματα AAV.

Κατα την διάρκεια της τελετής παραδόθηκε στον σχηματισμό η πολεμική σημαία του, απο τα χέρια του υφυπουργού άμυνας της Ιαπωνίας, Tomohiro Yamamoto, σε αυτά του διοικητή του σχηματισμού, υποστράτηγο Shinichi Aoki. Κατα την διάρκεια της τελετής, ο Ιάπωνας υφυπουργος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεδομένης της όλο και πιο δύσκολης κατάστασης της άμυνας και της ασφάλειας που επικρατεί γύρω από την Ιαπωνία, η άμυνα των νησιών μας έχει καταστεί κρίσιμη».

Ενώ, ο στρατηγός Aoki, θέλωντας να προλάβει τα διάφορα τρολλαρίσματα ή τις κριτικές απέναντι στις δυνατότητες των Ιαπώνων πεζοναυτών, ανέφερε οτι «όντως υπολειπόμαστε σε επιχειρησιακές δυνατότητες με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας αλλα είμαι πεπεισμένος, ότι με την συνεχή και έντονη εκπαίδευση, θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε στο έπακρο την αποστολή που μας έχει αναθέσει ο Ιαπωνικός λαός».

Να σημειωθεί, πως κατα την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε επίδειξη αποβατικής κίνησης.








Δεν υπάρχουν σχόλια: