Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Η.Π.Α: Best Sapper 2018

Ολοκληρώθηκε την περασμενη εβδομάδα η σκληρότερη και απαιτητικότερη άσκηση του μηχανικού του αμερικανικού στρατού, «Best Sapper». Στόχος της άσκησης είναι η επιχειρησιακή αξιολόγηση των στελεχών του σώματος του μηχανικού του στρατού των Η.Π.Α πάνω σε ρεαλιστικά σενάρια που αφορούν αντικείμενα του μηχανικού μάχης.

Αναλυτικότερα, η διαγωνιστική αυτή άσκηση δοκίμαζε τους διαγωνιζόμενους μηχανικάριους, οι οποίοι εκπροσωπούν όλους τους σχηματισμούς του σώματος του μηχανικού των Η.Π.Α, πάνω σε αντικείμενα που αφορούν: Εξέταση πεδίου ή γεφυρών για εντοπισμό ή για τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, εντοπισμό/τοποθέτηση ναρκών, συναρμολόγηση μηχανισμού εντοπισμού ναρκών, χρήση μη επανδρωμένου οχήματος, ημέρα και νύκτα, σχεδιασμό και κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, παροχή πρώτων βοηθειών, μεταφορά τραυματία, κλήση MEDEVAC, διάλευση υδάτινου κωλύματος, ενέργειες ταχείας αντίδρασης περιπόλου, σχεδίαση, κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών για διάνοιξη θύρας, χρήση καραμπίνας για διάνοιξη θύρας, CQB, Rappell, καταστροφή στύλων κ.α.

Όλες αυτές τις δοκιμασίες, οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να τις εκτελέσουν μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, χωριζόμενοι σε ομάδες των δύο ατόμων η κάθε μία. Η φετινή άσκηση διήρκησε απο της 14 μέχρι της 20 Απριλίου 2018.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες ΕΔΩ και ΕΔΩ













Δεν υπάρχουν σχόλια: