Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Βίντεο από την συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην διεθνή άσκηση «Bright Star ’18» στην Αίγυπτο



Ένα βίντεο αφιερωμένο στην προετοιμασία για αποστολή της ελληνικής αεροπορικής ομάδας που συμμετέχει στην διεθνή άσκηση «Bright Star ’18» στην Αίγυπτο, δημοσίευσε ο Αμερικανικός στρατός.

Σε αυτή την άσκηση συμμετέχουν Αίγυπτος, Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ελλάδα, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία, ενώ έχουν κλιθεί ως παρατηρητές βρίσκονται ο Λίβανος, η Ρουάντα, το Ιράκ, το Πακιστάν, η Ινδία, η Κένυα, η Τανζανία, η Ουγκάντα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Τσαντ, το Τζιμπουτί, το Μάλι, η Νότια Αφρική, ο Νίγηρα, η Σενεγάλη και ο Καναδάς.

Η Ελλάδα μετέχει σε αυτή την άσκηση με τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και το οργανικό ελικόπτερο της, καθώς και με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, ένα C-130 και τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 (Apache), αλλά και μονάδα ΟΥΚ. Η ελληνική δύναμη συνοδεύεται από το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης, ενώ στην άσκηση συμμετάσχει και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Π.Ν., μαζί με το αντίστοιχο επιτελείο με ομάδα αξιωματικών.

Απολαύστε το σχετικό βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: