Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ανακοινώσεων συνέχεια, γύρω απο την απεργία για την ΕΡΤ!




Για ''δημοκρατία των βολεμένων'', για ''σταλινικού τύπου ανακοινώσεις'', και για διαχωρισμό των εφημερίδων ''σε ταξικές και μη'' εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝέΑ Δημοκρατία με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την κυκλοφορία των Κυριακάτικων φύλλων των εφημερίδων.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. έχει ως εξής:

''Η “Δημοκρατία” των βολεμένων συνδικαλιστών δημοσιογράφων εκφράζεται με:
·         Απειλές και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων
·         Σταλινικού τύπου ανακοινώσεις
·         Κριτήρια Τσαουσέσκου για την κυκλοφορία των εφημερίδων

Η ΕΣΗΕΑ, διαχωρίζοντας τις εφημερίδες σε “ταξικές” και “λοιπές”, επέβαλε απαγόρευση έκδοσης σε όλες, εκτός από τις:
ΑΥΓΗ, ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΠΟΧΗ, ΠΡΙΝ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΤΟ ΧΩΝΙ, ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ, ΚΕΡΔΟΣ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Το μόνο που μένει να κάνει ο κ. Τρίμης και η παρέα του, είναι να απειλεί όσους δημοσιογράφους δεν εμφανίζονται με την παντιέρα του ΣΥΡΙΖΑ και των “συντρόφων” του, ότι θα τους στείλει στα γκουλάγκ''.
 
Απο την μεριά της, η ΕΣΗΕΑ απαντά, με συνέχισει των απαργιών και μάλιστα σε ανακοίνωσή της καταγγέλει την διακοπή της απεργίας στα ηλεκτρονικά μέσα και με την ακόλουθει ανακοίνωση:
 
''Νέα πρόκληση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών. Παρά τις σαφείς οδηγίες που αποφάσισαν και δημοσιοποίησαν οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, και οι καναλάρχες μετά το «καρτέλ» των εκδοτών «βάζουν πλάτη» στον κυβερνητικό σχεδιασμό να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αγνοώντας το Σύνταγμα και απειλώντας τη Δημοκρατία.

Ενεργοποίησαν συντονισμένα απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και δε σεβάστηκαν για άλλη μια φορά το πάνδημο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να διαφυλαχθεί η συνταγματική νομιμότητα και να ανατραπούν οι πραξικοπηματικές ενέργειες της κυβέρνησης''.

Να αναφερθεί ακόμα, πως η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης ανέστειλε την απεργιακή της κινητοποίηση για 24 ώρες και μάλιστα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπως ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τους εργασιακούς αντιπροσώπους, συγκεντρώνει στοιχεία για περιπτώσεις απεργοσπασίας που σημειώθηκαν τις ημέρες αυτές και θα προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, που συμμετείχαν σε αυτές.

Ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, αποφάσισε την οριστική διαγραφή,  από το μητρώο μελών της Ένωσης, του αρχισυντάκτη του ''Αγγελιοφόρου'' Αλέξανδρου Παπαδόπουλου, ''βάσει του άρθρου 6, παρ. 3 του Καταστατικού της, επειδή ως διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» οργάνωσε την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου την Κυριακή 16 Ιουνίου, αντιστρατευόμενος με την ενέργειά του αυτή τους σκοπούς και τις επαγγελματικές επιδιώξεις της ΕΣΗΕΜ-Θ και των μελών της, και τασσόμενος σαφώς υπέρ της εργοδοσίας'', όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΜΘ σε επίσημη ανακοίνωσή της

Δεν υπάρχουν σχόλια: