Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Το Σχολείο των Rangers «έσπασε» όλες τις γυναίκες υποψήφιες


Κόπηκαν και οι τελευταίες γυναίκες υποψήφιες απο το επόμενο στάδιο του Σχολείου των Rangers στο οποίο θα προχωρήσουν 195 άνδρες υποψήφιοι, μόνο άνδρες, απο τους αρχικά 400 υποψήφιους. Όμως, όπως συνηθίζεται στο συγκεκριμένο Σχολείο, σε περίπτωση που ένας υποψήφιος δεν καταφέρει να εκπληρώσει τα πρότυπα, ενός μόνου αντικειμένου, του επιτρέπεται να επαναλάβει το συγκεκριμένο αντικείμενο με την επόμενη σειρά των νέων υποψήφιων. Έτσι, 3 απο τις 19 γυναίκες που ξεκίνησαν αρχικά στις 20 Απριλίου, μαζί με άλλους 101 άνδρες συναδέλφους - συμμαθητές τους στις 21 Ιουνίου, θα επαναλάβουν το συγκεκριμένο τμήμα του Σχολείου των Ranger.

Να σημειωθεί, πως η είσοδος γυναικών σε ειδικές μονάδες του αμερικανικού στρατού ήταν μια απο τις ναυαρχίδες των μεταρρυθμίσεων της διακυβέρνησης Obama, μιας πολιτικής που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός του αμερικανικού στρατεύματος.


Ο Διοικητή του Σχολείου, συνταγματάρχης David Fivecoat, τόνισε σε ομιλία του προς τους υποψήφιους: «η συγκεκριμένη τάξη υποψηφίων δεν θα έλεγα πως είναι και η πιο επιτυχημένη που πέρασε απο το Σχολείο. Όμως, σκοπός του Σχολείου δεν είναι ούτε να δημιουργήσει έναν υπερ - στρατιώτη, ούτε να δώσει σε όλους ένα πτυχίου αλλα ούτε και να τιμωρήσει κανέναν. Σκοπός του είναι να δείξει σε όλους τους σπουδαστές του, πετυχημένους ή μη, τα όρια και τις δυνατότητές τους όσον αφορά στην διοίκηση, στις τακτικές μικρών κλιμακίων αλλα και όσον αφορά τον εαυτό τους».


Ενα μικρό δείγμα της πρώτης και πιο απαιτητικής φάσης του Σχολείου, το οποίο δεν κατάφεραν να περάσουν οι γυναίκες υποψήφιοι δείχνει το παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: