Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Την σπουδαιότητα των ρωσικών όπλων στην επανακατάληψη της Παλμύρας εξήρε Ρώσος αξιωματικός


Την σπουδαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην επανακατάληψη της Παλμύρας στην Συρία, εξήρε ο αντιστράτηγος Sergei Rudskoi κατα την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο εθνικής άμυνα της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρώσος αξιωματικός τόνισε οτι ο συριακός σρατός, υποστηριζόμενος απο ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις, ξαναπήρε τον έλεγχο της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, δύο μήνες μετά την κατάληψή της απο το ISIL για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Επίσης, οι τζιχαντιστές άφησε πίσω του πολλά μη εκρηγέντα εκρηκτικά και νάρκες τις οποίες ο συριακός και ο ρωσικός στρατός εντοπίζουν.

Μάλιστα, ο ο επικεφαλής αρχαιοτήτων της Συρίας, Maamoun Abdulkarim δήλωσε πως η καταστροφή των αρχαιοτήτων, αυτη την φορά, πιθανόν, θα είναι πολύ μικρότερη απο τη  τελευταία  εμφάνιση των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Οι τζιχαντιστές έχουν αποσυρθεί ανατολικά της πόλης καθώς είχαν χιλιάδες απώλειες. Οι αντιπολιτευόμενες ένοπλες δυνάμεις επίσης έχασαν έδαφος στο ανατολικό Αλέπο και συνεχίζεται η πολιορκία της Ράκκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: