Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Lockheed Martin: Γαλλο-γερμανική παραγγελία για έξι C-130J


Σύμφωνα με το Reuters η γερμανική σε συνεργασία με την γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζουν την απο κοινού αγορά έξι αεροσκαφών C-130J της Lockheed Martin, αξίας € 900 εκατομμύρια (966 εκατομμύρια $) αρχής γενομένης από το 2019, με 110 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετες δαπάνες για την υποδομή και την κατάρτιση προσομοιωτές. Αυτά τα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τον στόλο των C-160 Transall της γερμανικής αεροπορίας και θα

Η συγκεκριμένη συμφωνία ξεκίνησε τον Οκτώβριο με τις πρώτες γενικές κατευθύνσεις να ανακοινώνονται τον περασμένο Φεβρουάριο κατα την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε οτι θα ζητήσει επισήμως από την προμήθεια των αεροσκαφών το 2019. Η Γαλλία έχει ήδη παραγγείλει για την ίδια τέσσερα παρόμοια αεροσκάφη με option αλλα δύο τα οποία θα προστεθούν στα έξι της παραγγελίας. Ο κοινός στόλος αυτός θα σταθμεύει στο Εβρέν της Νορμανδίας στην Γαλλία και έχει σχεδιαστεί να είναι έτοιμος μέχρι το 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια: