Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Με τουρκικούς πυραύλους τα αυστραλιανά F-35


Η Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας εξετάζει την αγορά του πυραύλου SOM-J από την τουρκική εταιρεία Roketsan, το οποίο θα χρησιμοποιήσει στα μαχητικά F-35.

Η Αυστραλία προμηθεύεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το μαχητικό νέας γενιάς F-35. Ο πύραυλος SOM-J είναι ένα από τα οπλικά συστήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το νέο μαχητικό.

Ο διευθυντής του τομέα Μηχανικής της Roketsan Τζενκ Ονέν είπε ότι «η έκθεση Avalon Airshow 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και τελείωσε στις 5 Μαρτίου, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή της τουρκικής εθνικής βιομηχανίας οπλικών συστημάτων.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να εκπροσωπήσουμε την Roketsan αλλά για να εκπροσωπήσουμε την Τουρκία. Τα προϊόντα που πουλάμε εκπροσωπούν την Τουρκία. Όλα είναι εθνικά και αυθεντικά συστήματα της Roketsan. Συνεπώς εδώ πέρα δεν προσπαθούμε μονάχα να προωθήσουμε ένα οπλικό σύστημα, αλλά τις ικανότητες μιας χώρας, το επίπεδο ανάπτυξης μιας χώρας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζενκ Ονέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: