Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Το MH-139 υποψήφιο για να αντικαταστήσει το Huey


Την προηγούμενη εβδομάδα η Boeing ανακοίνωσε το ελικόπτερο MH-139 ως την πρότασή της στον διαγωνισμό για την αντικατάσταση του στόλου των UH-1N Huey της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης των UH-1N της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έχει σκοπό την αντικατάσταση του παρόντος στόλου των Huey, που τέθηκαν σε υπηρεσία τη δεκαετία του 1970, με μέχρι και 84 νέα ελικόπτερα. «Η αντικατάσταση των Huey είναι ζωτικής σημασίας για την αεροπορία, και το MH-139 είναι η σωστή λύση για αυτές τις αποστολές» είπε η Τζούντι Φέντερ, διευθύντρια Global Sales & Marketing της Boeing Integrated Logistics και πτέραρχος εν αποστατεία. «Το γεγονός ότι το AW139 κατασκευάζεται σήμερα σε ενεργή γραμμή παραγωγής θα λειτουργήσει επιταχυντικά για να καλυφθεί η ζήτηση μετά τον διαγωνισμό».
Περίπου 900 AW139 είναι ήδη σε υπηρεσία στον κόσμο, σε πάνω από 250 κυβερνήσεις, στρατούς και εταιρείες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η πρόταση της Boeing βασίζεται στο AW139 της Leonardo Helicopters για ένα σύγχρονο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων.
«Το αεροσκάφος, που κατασκευάζεται στη Βορειοανατολική Φιλαδέλφεια, έχει τις διαστάσεις που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και προσφέρει εξοικονόμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων σε κόστη απόκτησης και συντήρησης μέσα σε διάστημα 30 ετών, συγκριτικά με ανταγωνιστικά αεροσκάφη» λέει ο Ντέιβιντ Κούπερσμιθ, αντιπρόεδρος και general manager της Boeing Vertical Lift.

Δεν υπάρχουν σχόλια: