Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το πρώτο τουρκικό αντιdrone όπλο


Η Harp Arge ιδρύθηκε πέρυσι, εστιάζει στα μη επανδρωμένα συστήματα που έχουν ανάγκη οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και στους τομείς ηλεκτρονικού πολέμου και ρομποτικής. Η εταιρεία εκπονεί εργασίες και για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις συγκεκριμένες τεχνολογίες, την ανάπτυξη και επέκταση αυτών. Η τουρκική εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτρομαγνητικό αντί Drone εγχώριο όπλο και την μεγάλη αυτή επιτυχία της την έστεψε πραγματοποιώντας την πρώτη εξαγωγή, ετοιμάζεται τώρα να ανεβάσει και άλλο την απόδοση της με νέες επενδύσεις.

Το εγχώριο αντί Drone της Τουρκίας χρησιμοποιείται ενεργά από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας και από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το αντί Drone έχει χαρακτηριστικά αποτροπής μη επανδρωμένων συστημάτων με επιθετικό σκοπό. Το συγκεκριμένο όπλο που αναπτύχθηκε με πόρους της Harp Arge, πέρασε τα τεστ των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και εξάγεται πλέον στη χώρα αυτή.

Ο Γενικός Συντονιστής της Harp Arge Αϊτεκίν Γκιουτσλού δήλωσε ότι η αγορά μη επανδρωμένων στον κόσμο αναπτύσσεται με απρόβλεπτους ρυθμούς και ότι η αγορά αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει την αγορά αντί Drone, η οποία θα είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την ίδια.

Ο κος Γκιουτσλού ανέφερε ότι ανέπτυξαν 3 φορές πιο οικονομικό και 4 φορές πιο κινητό σύστημα σε σύγκριση με άλλα προϊόντα του είδους και σημείωσε πως διαφέρουν σημαντικά από άποψη σχεδιασμού και συναρμολόγησης από τους ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό. Εν τω μεταξύ είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες για εξαγωγή του εγχώριου αντί Drone σε άλλες 5 χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: