Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Stade Malherbe Caen


Δημήτρης Βαρσάνης

Όπως θα έχετε καταλάβει από το σήμα η Stade Malherbe Caen σχηματίστηκε το 1913.

Μερικές φορές είναι γνωστή ως SM Caen ή απλά Caen και εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης της Club Sportif Caennais και της Club Malherbe Caennais. Σήμερα παίζει στην κορυφαία κατηγορία του Γαλλικού ποδοσφαίρου τη Ligue 1 και το τρέχων σήμα της ομάδας αντανακλά την ιστορία της πόλης.

Το 2016 εγκρίθηκε το νέο σήμα που αντικατοπτρίζει την παρουσία των Βίκινγκς στη Νορμανδία αιώνες πριν με τη κλασική περικεφαλαία με τα κέρατα να εξέχει στο σχεδιασμό. Αυτό συνδέεται επίσης με τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή ο οποίος ξεκίνησε τη Νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας το 1066 και αργότερα θάφτηκε στην πόλη του Καέν μετά τον θάνατό του. Η ομάδα παραμένει περήφανη για τις διαδρομές των Νορμανδών έχοντας σαν ύμνο το «Νους Sommes Normands, Fiers et conquérants» στους αγώνες της το οποίο μεταφράζεται ως:«Είμαστε Νορμανδοί, περήφανοι και κατακτητές».

Ένας από τους πρώην παίκτες της SM Caen έχει κατακτήσει πρόσφατα την Premier League. Εντάχθηκε στη Leicester City από τη Caen το 2015 και από φέτος αγωνίζεται στο Stamford Bridge. Η αναφορά μας είναι σαφώς για τον N’Golo Kanté.

Δεν υπάρχουν σχόλια: