Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ιστορική πρεμιέρα μετά απο αιώνες, στο αρχαίο θέτρο Μεσσήνης



Επαναλειτούργησε το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, μετά απο τις εργασίες αναστήλωσεις που πραγματοποίησε η η ΛΗ' Εφορεία Αρχαιοτήτων. Σαν πρώτη παράσταση που πραγματοποιήθηκε, μετά απο αιώνες, στο αρχαίο θέατρο ήταν με γκαλά όπερας, που οργάνωσε το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το σωματείο «Διάζωμα», η ΛΗ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν την πρώτη σύγχρονη παράσταση του αρχαίου θεάτρου Μεσσήνης ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφυλοπούλου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Μεσσηνίας, άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ομάδα καθηγητών προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις συναδέλφων τους, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, πριν την έναρξη της συναυλίας.

Για την ιστορία να ανφέρουμε πως το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης ανακαλύφθηκε απο τον καθηγητή αρχαιολογίας, Πέτρο Θέμελη, που έχει την ευθύνη του ανασκαφικού έργου στην αρχαία Μεσσήνη και αναστηλώθηκε μερικώς με χρηματοδοτήσεις, από το Β' και Γ' ΚΠΣ και ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: