Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Χώροι κράτησης μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου

Χώροι κράτησης μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου
Στην εύρεση υπαίθριων χώρων στους οποίους θα κρατούνται προσωρινά οι παράνομοι μετανάστες, προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από εντολή που θα δώσει στα κατά τόπους λιμεναρχεία των νησιών του Αιγαίου, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατα την διάρκεια συνέντευξης στο Βήμα 99,5. Στους συγκεκριμένους χώρους θα στηθούν αντίσκηνα και θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών και του Λιμενικού, τόσο με ιατρικούς συλλόγους, ώστε εάν κάποιος εκ των μεταναστών έχει πρόβλημα υγείας να μπορεί να εξεταστεί άμεσα, όσο και με κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους, ώστε να παρέχουν νομική συνδρομή στους μετανάστες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας έφτασε σε αυτή του την απόφαση μετά από εισηγήσεις που του απέστειλαν οι λιμενικοί όπου του παρουσίαζαν την τραγική εικόνα στην οποία βρίσκονται πολλά λιμεναρχεία. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν, για την σίτιση αυτών των ανθρώπων, μέχρι σήμερα πολλοί λιμενικοί αγοράζουν με δικά τους χρήματα φαγητό.
Μέχρι την Παρασκευή για το συγκεκριμένο θέμα, το υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να αποδεσμεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό προκειμένου να διατεθεί για τη σίτιση των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: