Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αβραμόπουλος σε Δ.Υ.Κ και 114 Πτέρυγα Μάχης

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκε την έδρα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στο Σκαραμαγκά, όπου απένειμε τα πτυχία στους αποφοίτους του 178ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (Υ/ΚΤ), παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη, του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχοου Ευάγγελοου Αποστολάκη.

Κατα την επίσκεψή του στην Δ.Υ.Κ,. ο κ. Αβραμόπουλος, παρακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων των υποβρύχιων καταστροφέων και του ειδικού οπλισμού που διαθέτουν.



Μιλώντας μάλιστα με το προσωπικό της ΔΥΚ, ο κ. υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών σήμερα με αυτή την παρουσίαση, πραγματικά απέδειξαν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται συνολικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πάντοτε έτοιμες να ανταποκριθούν στο υπέρτατο καθήκον τους.

Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι θεματοφύλακες και υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της χώρας και πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας.


Τα όσα τον τελευταίο καιρό έχουν απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα οποία βεβαίως διερευνώνται, δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για τις οποίες οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και η Πολιτεία να στέκεται απέναντι τους με σεβασμό και αναγνώριση στην σημαντική αποστολή τους.

Εύχομαι οι καιροί να μην θελήσουν ποτέ τα παιδιά μας να αποδείξουν στην πράξη όλα αυτά για τα οποία εκπαιδεύτηκαν. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Αλλά εφ’ όσον αυτό προκύψει, να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι ο όρκος που έχουν δώσει, η εκπαίδευση που έχουν και πάνω από όλα η δύναμη της ψυχής τους είναι ασπίδα για την πατρίδα μας και την ακεραιότητά της, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία που με τόσες θυσίες έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός…

 …Εδώ στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων, πάλλεται η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας. Της Ελλάδας του καθήκοντος, της τιμής, των αξιών που σε συνδυασμό με την ψυχή που είναι το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουν οι επίλεκτες αυτές δυνάμεις, συνιστά μια εγγύηση για την πατρίδα και για τη Δημοκρατία».


Επόμενως σταθμός των επισκέψεων του κ. Αβραμόπουλου ήταν η 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, στην οποία εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, στο πλαίσιο συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών.
Τον υπουργό τον οποίο συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ενημερώθηκε απο τον Διοικητή της 114 ΠΜ για τη συνεργασία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την αντίστοιχη του Κατάρ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη των πληρωμάτων (τεχνικό και ιπτάμενο προσωπικό).

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «η σημερινή επίσκεψη στην Τανάγρα είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Να ενημερωθώ επιτόπου για τη συνεργασία που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.
 
Αυτή η συνεργασία έχει ξεχωριστή σημασία. Αποδεικνύουμε ότι παρά την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εξακολουθούμε να έχουμε ένα αμυντικό σύστημα από τα καλύτερα, που το εμπιστεύονται και ξένες χώρες.
 
Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο αεροπορίες είναι πολύ συγκεκριμένη και βέβαια η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και η εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ από Έλληνες πιλότους, πάνω στα μαχητικά αεροπλάνα του κοινού τύπου που διαθέτουν και οι δύο πολεμικές αεροπορίες.
 
Θα ήθελα, για μία ακόμα φορά, με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψης, να υπογραμμίσω την ξεχωριστή σημασία που έχει για τη χώρα μας το αμυντικό μας σύστημα.
 
 
 
Σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία. Αύριο θα επισκεφθούμε και άλλες μονάδες των άλλων κλάδων. Και τούτο, διότι σε αυτόν το χώρο εξακολουθεί να καλλιεργείται υψηλό αίσθημα εθνικού καθήκοντος.

Και αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και την πίεση που ασκείται από τη δημοσιονομική συγκυρία, ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με αξιοπρέπεια, με αποτελεσματικότητα, με επαγγελματισμό, πάνω απ’όλα όμως, με πατριωτική ψυχή.

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, σταθερότητας προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και προς τη Διεθνή Κοινότητα. Διότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, με το άριστο στελεχιακό δυναμικό, με τις εξαίρετες υποδομές, πραγματικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας ασφάλειας, ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: