Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και Συντηρήσεων Τεχνικών Έργων στην πολεοδομική ενότητα του Ευόσμου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Χωραφά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του προγράμματος αποκατάστασης του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις εξής οδούς: Τρίτση, Αρκαδίου, Θεοφίλου, Ν. Σκοπού, στον αύλειο χώρο 25ου Δημοτικού Σχολείου, στην οδό Τσιμισκή και στις οδούς  Κωνσταντινουπόλεωςκαι Ποντοηράκλειας στην Πολεοδομική ενότητα άνωθεν της περιφερειακής οδού. Ενώ, ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή της Ηλιούπολης και συγκεκριμένα, στις οδούς ΑΓΙΟΥ Κωνσταντίνου και Γαμβέτα. Εντός της εβδομάδας έργα ασφαλτοστρώσεων θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του πρώην ΟΔΔΥ και συγκεκριμένα στις οδούς Πατρών και Κύπρου.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων οδών δημοπρατήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και οι εργασίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του φθινοπώρου στις εξής οδούς: ΕΔΕΣΣΗΣ, ΕΚΑΒΗΣ, ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ, ΣΑΜΑΡΙΝΗΣ, ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ, ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ, ΒΙΖΥΗΝΟΥ,  ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΜΙΑΟΥΛΗ, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ.

«Μια από τις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου μας είναι η βελτίωση του κυκλοφοριακού δικτύου και η αποκατάσταση των δρόμων, που ειδικά στη δημοτική ενότητα του Ευόσμου παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες. Παρά την αδικία που υφίσταται ο Δήμος μας με τη δυσανάλογη και μειωμένη επιχορήγηση, η οποία έχει δραματικά περικοπεί κατά 60%, ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια  ώστε να ανταποκριθούμε με συνέπεια στις ανάγκες που υπάρχουν» τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας  και σε άλλες Πολεοδομικές ενότητες, βάσει του εγκεκριμένου -περιοριστικού-  τεχνικού προγράμματος. Σίγουρα οι απαιτήσεις για βελτίωση της καθημερινότητας είναι μεγάλες και η σημειακή παρέμβασή μας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου. Με τα λίγα κονδύλια που μας διατίθενται από την κεντρική διοίκηση, για έναν μεγάλο Δήμο, που είναι ο 2ος στην Β. Ελλάδα και ο 16ος σε όλη την χώρα, τον Δήμο Ελευθερίου, Κορδελιού- Ευόσμου προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο προκειμένου να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο του δήμου μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Χωραφάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: