Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ζώντας στον Μεσαίωνα, το 2013!

Ο Pavel Sapozhnikov, ένας 24χρονος ιστοριοδίφης απο την Ρωσία είναι έτοιμος να περάσει όλο τον φετινό χειμώνα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ζούσαν οι Ρώσοι την εποχή του Μεσαίωνα συμμετέχοντας σε ένα πείραμα του πανεπιστημίου της Μόσχας.

Αυτό σημαίνει πως ο Pavel θα ζήσει για 6 περίπου μήνες, απο τον Οκτώμβριο μέχρι τον Μάιο, χωρίς ηλεκτρισμό και μοντέρνα ρούχα, διαδίκτυο και εφημερίδες,επίσης, για να τραφεί θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνατότητες στο κυνήγι και την κτηνοτροφία.

Φυσικά, δεν θα είναι μόνος του αλλα θα παρακολουθείται απο ομάδα επιστημών με επικεφαλής τον καθηγητή αρχαιολογίας, Alexei Ovcharenko, ώστε να μελετήσουν, έστω πειραματικά, την ζωή την εποχή του Μεσαίωνα.

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία να παρατηρήσουμε πως θα ζήσει ένας άνθρωπος μέσα στον χειμώνα με λίγες ώρες ήλιο στην διάθεσή του, λιγοστό φαγητό και ότι μπορεί να έχει και να βρεί ο ίδιος, βάση των συνθηκών που κυριαρχούσαν στην διαβίωση των ανθρώπων τον Μεσαίωνα» σημειώνει ο κ. Ovcharenko.

Τον Pavel θα τον επιτυρεί καθημερινά παθολόγος και ένας διατροφολόγος για την πρόληψη πιθανού ατυχήματος. Το όλο πρόγραμμα θα κινηματογραφηθεί και ο συνολικός προυπολογισμός του έφτασε τα 2 εκ. Ρούβλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: