Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αρχαιολόγοι απεργούν

Στην συμμετοχή των μελών του στην  48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στις 18 έως 19 Σεπτεμβρίου, καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Η ανακοίνωση του Συλλόγου, αναφέρεται στην κοινή συνεδρίαση που είχε το ΔΣ του Συλλόγου με τις τοπικές επιτροπές στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά την οποία τα τοπικά παραρτήματα του Συλλόγου εκλήθησαν «να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για την προετοιμασία της απεργίας».

Επίσης ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Σύλλογος Αρχαιολόγων θα συμμετάσχει στις προσφυγές που είναι σε εξέλιξη για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κ. Μητσοτάκη για την απαράδεκτη «μοριοδότηση» και την κατάργηση κλάδων και άλλων οργανικών θέσεων και πως θα πραγματοποιήσει και φέτος εκδηλώσεις στις 21 Οκτωβρίου για να αναδειχθεί στο κοινό το έργο που παράγει η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΣΕΑ καταγγέλλει «την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και μάλιστα με την έμφαση που δίνεται στο χτύπημα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός)», επαναλαμβάνει ότι «οι 250 ή 500 διαθεσιμότητες στο ΥΠΠΟΑ είναι μόνο η αρχή των απολύσεων που έρχονται» και τονίζει ότι «η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αντιθέτως έχει ανάγκη από προσωπικό στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα».

Αποτελεί κοινή διαπίστωση, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, ότι «οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Μουσεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε οριακό σημείο» και πως η κυβέρνηση βλέπει τους εργαζόμενους σαν αριθμούς. «Μια κυβέρνηση που βγάζει σε διαθεσιμότητα γιατρούς και νοσηλευτές, που απολύει εκπαιδευτικούς και αναγγέλλει ότι θα τους επαναπροσλάβει ως… ωρομίσθιους, που ετοιμάζει “διαθεσιμότητα” ακόμα και για μέλη ΔΕΠ, είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου τομέα αλλά μόνο για τη διάλυση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: