Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Χταπόδι Κρασάτο


 
της «Μαγείρισσας»
 
Υλικά:
Ένα χταπόδι, περίπου ένα κιλό
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κουταλιά πάστα ντομάτα
αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε να σιγοβράζει το χταπόδι όταν πάρει βράσει, κόβουμε ή όχι αν θέλετε το δέρμα του, και το κόβουμε σε κομματάκια. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι, όταν τσιγαριστούν αρκετά ρίχνομε μέσα στη κατσαρόλα τα κομματάκια του χταποδιού. Αφού τσιγαριστού κι αυτά, ρίχνουμε το κρασί.

Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα αφού την έχουμε διαλύσει στο ζουμί που είχε βραστή πριν το χταπόδι. Τα αφήνουμε όλα αυτά να βράσουν μαζί και ρίχνουμε λίγο ζουμί χταποδιού, όποτε χρειαστεί. ΠΡΟΣΟΧΗ με το αλατοπίπερο γιατί πολλά χταπόδια είναι ήδη πολύ αλμυρά.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να πήξουν και τα σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή και με μακαρόνια.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: