Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Δύο έφεδροι οι φετινοί νικητές του 2016 Best Ranger Competition



Ο έφεδρος λοχαγός Robert Killian και ο έφεδρος επιλοχίας Erich Friedlein της Αμερικανικής Εθνικής Φρουράς είναι οι πρώτοι που όχι μόνο τερμάτισαν επιτυχώς και κέρδισαν τον τίτλο του Best Ranger στην ομότιτλη διαγνωστική άσκηση του αμερικανικού στρατού αλλα ήταν και οι πρώτη έφεδροι εθνοφρουροί που κέρδισαν αυτόν τον τίτλο στα 33 χρόνια αυτού του θεσμού.

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι 60 ωρών και εξετάζετε ένα ντουέτο συμμαχητών σε αντικείμενα όπως: εξέταση σκοπευτικής ικανότητας με πιστόλι και τυφέκιο, πορεία και κολύμπι  αγνώστων μιλίων καθώς ανακοινώνονται επιτόπου, λογχομαχία, αεροεπιβατικές επιχειρήσεις, ορειβατικός αγώνας, διέλευση στίβου εμποδίων, πλοήγηση ημέρα και νύχτα, χρήση χειροβομβίδων, διαβιβάσεις, περιποίηση και μεταφορά τραυματία μέσα απο εμπόδια, ασκήσεις σωματική ικανότητας.


«Όλα ήταν το ένα αντικείμενο πίσω απο το άλλο δεν σε άφηναν χρόνο να ξεκουραστείς ή να χαλαρώσεις και η σημερινή άσκηση ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Σε έβαζαν να εστιάσεις την προσοχή σου στο επόμενο εμπόδιο - δοκιμασία» ανέφερε ο Friedlein « όταν κάνεις ένα λάθος μην εστιάζεις εκεί συνέχισε σαν να μην το έκανες».

«Το παν ήταν να κάνουμε τα λιγότερα δυνατά λάθη για αυτό και σε κάθε ΣΤΕΠ δίναμε το καλύτερο του εαυτού μας» τόνισε απο την μεριά του ο Killian.







Ολόκληρη την διαγωνιστική αυτή άσκηση μπορείτε να την δείτε μαγνητοσκοπημένη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: