Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το βρετανικό πεζικό δοκιμάζει την νέα εξάρτηση μάχης Virtus


Το 2ο Τάγμα πεζικού του Συντάγματος The Mercian δοκίμασε και εξέτασε τις δυνατότητες τις νέας εξάρτησης του βρετανικού στρατού Virtus στο απαιτητικό περιβάλλον της μάχης εντός κατοικημένων τόπων, στην εκτέλεση διαφόρων σεναρίων υπο το καθεστώς αντίξοων συνθηκών, σε μια εβδομαδιαία άσκηση στο κέντρο εκπαιδεύσεως μάχης αστικού περιβάλλοντος του Sennybridge.

Η νέα εξάρτηση αποτελεί βελτίωση της ήδη εν χρήση εξάρτηση του βρετανικού στρατού Osprey, προσφέροντας τις ίδιες δυνατότητες προστασίας στον στρατιώτη με την διαφορά όμως οτι είναι αισθητά ελαφρύτερη, πιο εφαρμοστή με το σώμα του πεζού και δίνει χαμηλότερο οπτικό προφίλ. Επίσης, σύμφωνα με τον Βρετανικό στρατό, το επίπεδο προστασίας της εξάρτησης μπορεί να ποικίλει αναλόγως του τύπου της αποστολής ή του κινδύνου.


«Το Vertis είναι αρκετά ελαφρύτερο και πιο εφαρμοστό επάνω σου σε σχέση με το Osprey, Κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος που κουβαλάς και με επέτρεψε να κινηθώ με άνεση στο αστικό περιβάλλον μάχης του Sennybridge» τόνισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

ΤΟ Μηχανοκίνητο Σύνταγμα πεζικού  The Mercian θα είναι το πρώτο Σύνταγμα που θα χρησιμοποιήσει την νέα εξάρτηση μάχης του βρετανικού στρατού καθώς είναι τμήμα της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ.


Αναλυτικές πληροφορίες για την νέα εξάρτηση του Βρετανικού Στρατού μπορείτε να δείτε ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια: