Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Palermo: Ο σύντομος δρόμος της απόλυσης


Δημήτρης Βαρσάνης

Ο μέσος όρος ζωής ενός προπονητή στη Palermo αυτή τη σεζόν είναι ένας μήνας ή μάλλον τέσσερις αγώνες.
Ο Ιδιοκτήτης Maurizio Zamparini πραγματοποίησε την ένατη αλλαγή αυτή τη σεζόν, στην οποία έχουμε δει να κάθονται επτά διαφορετικοί άνδρες κάθονται στον πάγκο του συλλόγου της Σικελς, δύο από τους οποίους επέστρεψαν για μια δεύτερη απόπειρα. Ας ρίξουμε μια ματιά στις τύχες των ανδρών που ο Zamperini έχει δείξει ένα περιορισμένο ποσό πίστης για να καθοδηγήσουν την ομάδα του αυτή τη σεζόν.



1. Giuseppe Iachini

Ο Iachini επανέφερε τη Palermo στην Serie A μετά την αντικατάσταση του Gennaro Gattuso τη σεζόν 2013-14 και η μακροζωία του - που διήρκεσε 35 παιχνίδια εκείνη τη σεζόν και όλη το 2015 - είναι αρκετά αξιοσημείωτη δεδομένης της φήμης του Zamperini
Ο ίδιος έμεινε μόνο 12 παιχνίδια τη τρέχουσας σεζόν κερδίζοντας τα τέσσερα και χάνοντας τα έξι, πριν να επανενταχθεί για τρεις αγώνες, χάνοντας τους δύο και αντλώντας μια ισοπαλία από αυτούς. Ωστόσο απόλαυσε σε μεγάλο βαθμό την υποστήριξη των οπαδών της Palermo κατά τη διάρκεια και των δύο θητειών του.



2. Davide Ballardini

Ο Ballardini πήρε την ισοπαλία στο πρώτο του παιχνίδι έναντι της Lazio στις 22 Νοεμβρίου, αλλά στη συνέχεια έχασε με 3-0 από τη Juventus και την Atalanta, πριν σώσει προσωρινά την δουλειά του με το  4-1 επί της Frosinone, η μεγαλύτερη νίκη της Palermo αυτή τη σεζόν.
Ακολούθησαν όμως οι ήττες από τις Sampdoria και Fiorentina, πριν οι  Rosaneri κερδίσουν με 1-0 απέναντι στην Hellas Verona, αλλά δεν πρέπει να πιστωθεί εκείνη η νίκη στον Ballardini αφού ο τερματοφύλακας Stefano Sorrentino αποκάλυψε ότι οι παίκτες ήταν αυτοί που είχαν κάνει τα πάντα με τον Ballardini περιέργως να είναι ήσυχος στο πλαίσιο της προετοιμασίας εκείνης της αναμέτρησης.




3.Fabio Viviani
Ο Viviani ανέλαβε στην ήττα με 4-0 από τη Genoa και αυτό ήταν αρκετό για να πείσει τον Zamperini δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.



4. Guillermo Schelotto
Ο Schelotto ήταν σε θέση να καθοδηγήσει μόνο στη νίκη με 4-1 επί της Udinese προκύψει ότι δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα για άδεια προπονητή. Παρέμεινε στο σύλλογο για τρία ακόμη παιχνίδια, σε έναν παρασκηνιακό ρόλο, πριν μετακομίσει στην Boca Juniors όπου η έλλειψη της άδειας δεν είναι θέμα.



5. Giovanni Tedesco
Επισήμως ο προπονητής της ομάδας ενώ ο Schelotto φέρεται να έκανε όλη τη δουλειά στα παρασκήνια. Δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα από τη Milan δεν είναι ένα άσχημο ρεκόρ για τον πρώην μέσο της, αλλά είχε απαλλαγεί από τα καθήκοντά του, όταν ο Schelotto έφυγε.



6. Giovanni Bosi

Η ήττα με 3-1 στην έδρα της από τη Torino έπεισε τον Zamparini ότι ούτε ο Bosi δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά και ο Iachini ήρθε πίσω.


7. Walter Novellino

Αφότου επικρίθηκε η τακτική του Iachini από τον Zamparini, ήρθε η ώρα για τον πρόεδρο να ψάξει βαθιά στο κουτί με τα κόλπα και να τραβήξει προς τα έξω έναν άνθρωπο τον οποίο είχε προσλάβει και τον απέλυσε όταν ήταν πρόεδρος στη Venezia: ο Walter Novellino.
Η συγκομιδή του τρεις ήττες και μία ισοπαλία και με τους Rosaneri τώρα μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού, επανήλθε σε ένα άλλο γνωστό πρόσωπο με τον Ballardini να γυρίζει για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Juventus. Δεδομένου ότι υστερεί στα μεταξύ της παιχνίδια με τη Carpi, δεν βολεύει στη Palermo να τερματίσει ισόβαθμη μαζί της, αν και ακολουθεί και η Frosinone με ένα πόντο πίσω τους και φαίνεται ότι αυτές οι τρεις ομάδες έχουν οριστεί να αγωνιστούν για τη σωτηρία τους.
Υπάρχει ένα χάσμα έξι βαθμών από την Udinese ενώ η Hellas βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: