Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Τα επιχειρηματικά οφέλη μιας στρατιωτικής επιχείρησης


Η εμπλοκή της Ρωσίας στην συριακή κρίση εκτός της διπλωματικής ρωσικής επιτυχίας φαίνεται πως θα έχει και βιομηχανική - οικονομική καθώς σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, έχουν εμφανιστεί πολλές σοβαρές προτάσεις συνεργασίας και αγοράς πολλών ρωσικών οπλικών συστημάτων των ο οποίων η αξιοπιστία φάνηκε στην Συρία.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant  η αξία των συμβάσεων για την αγορά των προηγμένων ρωσικών όπλων πρόκειται να είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της ίδιας της επιχείρησης, Στα επόμενα χρόνια, η Ρωσία μπορεί να υπογράψει τις πρώτες συμβάσεις αξίας περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 33 δισεκατομμύρια ρούβλια που είχαν δαπανήθεί για την αεροπορική εκστρατεία.

Σύμφωνα με την Kommersant, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας έχει ήδη λάβει πλήθος προτάσεων που σχετίζονται με την αγορά προηγμένου ρωσικού στρατιωτικού υλικού, κυρίως αεροσκάφη.


Για παράδειγμα, η Αλγερία σχεδιάζει να αγοράσει 12 ρωσικά Su-32 βομβαρδιστικά πρώτη γραμμή και Su-35S νέας γενιάς πολλαπλού ρόλου μαχητικά αεροσκάφη, το κόστος των συμβάσεων για τα μαχητικά Su-35S αναμένεται να ανέλθει περίπου στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρόμοιου τύπου αεροσκάφους προβλέπεται να αγοράσει το Πακιστάν, το Βιετνάμ και η Ινδονησία.

Επιπλέον, η Αλγερία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 40 ρωσικών ελικοπτέρων μάχης Mi-28NE, με τη συμφωνία να εκτιμάται από τους ειδικούς ότι είναι αξίας περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Kommersant. Η Αίγυπτος από την πλευρά της έχει σχεδιάσει να αγοράσει 46 προηγμένα ρωσικά Ka-52 ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων το επόμενο έτος.

Επίσης αγοραστές έχουν εμφανιστεί και για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 απο την Σαουδική Αραβία και την Ινδία. Ενώ για το Τανκ Τ - 90, το οποίο σε βίντεο φαίνεται να αντέχει σε απευθείας βολή αντιαρματικού πυραύλου TOW έδειξαν ενδιαφέρον αγοράς το Ιράν, το Ιράκ και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: