Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η.Π.Α: Διαγωνιστικές ασκήσεις ειδικών δυνάμεων


Απο της 29 - 30 Μαΐου υπο την αιγίδα της Διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού διοργανώθηκε στο FORT BRAGG, η πρώτη διαγωνιστική άσκηση μάχης αστικού περιβάλλοντος για ομάδες ειδικών επιχειρήσεων απο όλους τους σχετικούς σχηματισμούς του αμερικανικού στρατού. Σε αυτήν 6 τετραμελής ομάδες διαγωνίστηκαν σε 20 αντικείμενα που αφορούν την μάχη εντός κατοικημένων τόπων.



Στην φετινή πρώτη άσκηση αυτού του είδους διαγωνίστηκαν 6 αμερικανικές ομάδες. Τα αντικείμενα μεταξύ άλλων περιελάμβαναν και στα οποία εξετάστηκαν οι διαγωνιζόμενοι: τρόποι εισόδου/εξόδου εντός κατοικίας, αντιδράσεις σε ενέδρες, κατάλληλος χειρισμός ξένου οπλισμού, σκοπευτική ικανότητα απο διαφορετικές θέσεις και αποστάσεις, πρώτες βοήθειες, διαβιβάσεις. Όλα τα αντικείμενα εξετάστηκαν ημέρα και νύχτα. Βασικός στόχος της άσκησης ήταν να εξεταστεί η ταχύτητα και η δυναμικότητα των αποφάσεων και των κινήσεων τις κάθε ομάδας στα αντικείμενα.







Νικήτρια στέφθηκε η 1st Special Forces Group team.


Επίσης στον ίδιο χώρο και χρόνο έλαβε χώρα η πρώτη διεθνής άσκηση ελευθέρων σκοπευτών απο σχηματισμούς ειδικών επιχειρήσεων, στην οποία έλαβαν ομάδες, εκτός απο τις Η,Π,Α, απο την Γερμανία, το Κιρκιγιστάν, την Αυστραλία, την Σιγκαπούρη, και την Ιρλανδία. Συνολικά 25 ομάδες των 2 ατόμων οι οποίοι διαγωνίστηκαν ημέρα και νύχτα κάτω υπο την πίεση στρες καθώς οι ομάδες χρονομετρούνταν, σε αντικείμενα που φορούσαν κινούμενους/σταθερούς στόχους σε διάφορες αποστάσεις ημέρα και νύχτα, διάφορες θεσεις βάλλοντος, κατάλληλη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού. Νικήτρια ήταν η ομάδα 3rd Special Forces Group team του αμερικανικού στρατού.

Να σημειωθεί πως και οι δύο ασκήσεις οργανώθηκαν με βάση τις εμπειρίες που αποκόμισαν τα στελέχη του αμερικανικού στρατού μετά τις μάχες σε Αφγανιστάν και Ιράκ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: