Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Κύπρος: το 76ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφέων


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, παρέστη σήμερα το πρωί στην τελετή απονομής των διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 76ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας συγχάρηκε τους νέους βατραχανθρώπους για την ακλόνητη θέληση, την αφοσίωση στο καθήκον και την αποφασιστικότητα να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πιο πολύμηνο και πιο απαιτητικό σχολείο εκπαίδευσης στην Εθνική Φρουρά. Εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες προς τους γονείς των βατραχανθρώπων για τις αξίες και τα ιδανικά που καλλιέργησαν στα παιδιά τους αλλά και τους εκπαιδευτές για την άρτια εκπαίδευση που πρόσφεραν στους νέους υποβρύχιους καταστροφείς.

Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ενίσχυση του Ναυτικού αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Εκσυγχρονισμού και Αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί ανέφερε, οι διαδικασίες επιλογής των 10 πρώτων συμβασιούχων επαγγελματιών οπλιτών ΟΥΚ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η παραλαβή του νέου ατομικού οπλισμού για τις ανάγκες των Ειδικών Δυνάμεων. Πρόσθεσε επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη νέα σημαντικά προγράμματα για την ενίσχυση του Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένης και της ενίσχυσης των ΟΥΚ, με ειδικά ταχύπλοα σκάφη.


Ακολούθως, ο κ. Φωκαίδης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου γυμναστηρίου, στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, η ανέγερση του οποίου θα καταστεί δυνατή με την ευγενή χρηματοδότηση της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Της τελετής προηγήθηκε δέηση, μετά το πέρας της οποίας αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Διοικητή της Μοίρας Υποβρύχιων Καταστροφών. Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων και των διακριτικών σημάτων στους βατραχανθρώπους από τον κ. Υπουργό. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια Γεώργιου Ματθαίου Πίτσιλλου, που πρόσφερε τρία παιδιά και ένα εγγόνι στις δυνάμεις των ΟΥΚ.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή επίδειξη ασκήσεων ακριβείας.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: