Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η.Π.Α: Αποστρατεύτηκε ο θρυλικός πεζοναύτης της Φαλούτζα


Σε μια λιτή τελετή στο Camp Pendleton, στις 18 Μαίου 2018, όπου ο Επιλοχίας Bradley Kasal παρέδωσε την θέση του στην I Marine Expeditionary Force στον επιλοχία James Porterfield.
Επίσης, την ίδια στιγμή ήταν και η μέρα της επίσημης αποστρατείας του μετά απο μια καριέρα 24 χρόνων στους πεζοναύτες. Κατα την διάρκεια της τελετής παρασημοφορήθηκε και με το Legion of Merit.


Ο Kasal έγινε ιδιαίτερα γνωστός εξαιτίας της φωτογραφίας που έβγαλε ο φωτογράφος Lucian Read, το 2004, στην Φαλούτζα του Ιράκ. Ο Kasal, κατα την διάρκεια της επιχείρησης Iraqi Freedom, με την ομάδα του βρέθηκε να πολεμάει ενάντια σε αντάρτες οταν τραυματίστηκε απο θραύσμα χειροβομβίδας και 7 σφαίρες των 7,62.χλσ., κατα την προσπάθειά του να σώσει έναν τραυματισμένο πεζοναύτη. Η φωτογραφία δείχνει τον επιλοχία (λοχία τότε) Kasal όταν τον μεταφέρουν οι δεκανείς  Chris Marquez και Dan Shaffer.
Απο το περιστατικό, ο ηρωικός υπαξιωματικός κέρδισε, περίπου, 21 εγχειρήσεις και απώλεια 4 ιντσών οστού απο το αριστερό του πόδι και το The Navy Cross.

Η φωτογραφία έγινε η χαρακτηριστικότερη εικόνα του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κατα την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: