Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΛΕΦΕΔ Εύβοιας: παρουσίαση των βιβλίων «Η Στρατιωτική Διαδικασία Λήψη Απόφασης» και «Βολές μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός - Εξοπλισμός - Τακτικές στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης»


Την Κυριακή 20/05/2018, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Εφ.Ε.Δ.) παράρτημα Ευβοίας, διοργάνωσε παρουσίαση δύο βιβλίων - τεχνικών εγχειριδίων: «Η Στρατιωτική Διαδικασία Λήψη Απόφασης» και «Βολές μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός - Εξοπλισμός - Τακτικές στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης» από τους συγγραφείς και διακεκριμένα στελέχη ε.ε. των Ειδικών Δυνάμεων του Ελλ. Στρατού, Υπλγό (ΠΖ-ΕΔ) Γιώργο Δημητρόπουλο και Αλχία (ΠΖ-ΕΔ) Ευάγγελο Τρασάνη!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του συγκροτήματος στο «Νησί των ονείρων» στην παραλία της Ερέτριας, κατόπιν αδείας του Δήμου Ερέτριας.

Ο σκοπός της παρουσίασης ήταν η προβολή των προβλεπόμενων διαδικασιών και της τυποποίησης, πάνω στα θέματα ασφάλειας, οργάνωσης, σχεδίασης επιχειρήσεων και η ανάλυση των αναγκαίων, άμεσων ενεργειών ομάδων εφόδου - ασφαλείας σε αστικό περιβάλλον. Γνώσεις πολύτιμες, που θα χρειαστούν αν ποτέ κληθούμε ως έφεδροι να επανδρώσουμε και να συνδράμουμε τις τακτικές Μονάδες του Ελλ. Στρατού στο έργο τους. Γνώσεις που βοηθούν όλη την αλυσίδα της Διοίκησης, μέχρι τον απλό στρατιώτη να εμβαθύνει στην τακτική σκέψη και στην κατανόηση και τη σκοπιμότητα των διαταγών. Γνώσεις που βοηθούν το πολυπόθητο «αξιόμαχο» της εφεδρείας.

Οι δύο συγγραφείς με την απλότητα και την αμεσότητα του λόγου τους, κράτησαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αμείωτο, απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα και  διευκρίνισαν ότι δεν είχε γίνει κατανοητό.
Μετά το πέρας της παρουσίασης και επειδή θέλουμε να εφαρμόζουμε άμεσα τις όποιες γνώσεις αποκομίζουμε, περάσαμε ιδίοις δυνάμοις σε εφαρμογή όσων περισσότερων προλεχθέντων  μπορούσαμε στον χώρο του νησιού, ο οποίος είναι ιδανικός για το συγκεκριμένο επιμορφωτικό αντικείμενο.

Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης (19ης Μαΐου) της γενοκτονίας των Ποντίων, σε  διάλλειμα της εκδήλωσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη τιμής και προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο ιστορικό ντοκουμέντο αναφερόμενο στα γεγονότα που μάτωσαν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Επίσης αφιερώσαμε την εκδήλωσή μας στα 353.000 θύματα που ακόμα και σήμερα δεν τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης. Μαζί μας ήταν και ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ν. Ευβοίας «Οι Κομνηνοί», κ. Καραγιάννης Κων/νος ο οποίος σε σύντομη ομιλία του εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνης της εποχής και ανάλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου παγκόσμια.   

Τέλος, σε ανακόνωσή της η λέσχη ευχαριστεί¨«τα στελέχη του Ε.Σ. για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς τη Λέσχη μας, τον Δήμο Ερέτριας για την παραχώρηση του χώρου και του εξοπλισμού, τον Πρόεδρο Ποντίων Ν. Ευβοίας κ. Καραγιάννη Κ. που μας τίμησε με την παρουσία του, το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας για την αδιάλειπτη υγειονομική κάλυψη στις δραστηριότητές μας, τη Λ.Εφ.Ε.Δ. Αττικής και το Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς για τη συμμετοχή τους και σε όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσής μας». 





Δεν υπάρχουν σχόλια: