Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Καθυστερήσεις στον Τύμβο Καστά


Για  νέα καθυστέρηση από πλευράς του υπουργείου Πολιτισμού στο έργο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Το έργο, τελικά, εντάχθηκε τον Ιανουάριο. Σήμερα πλησιάζουμε για Ιούνιο και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει κάνει το παραμικρό σε σχέση με το έργο για τον τύμβο Καστά. Η καθυστέρηση τελειώνει πια εδώ. Δεν πρόκειται να παίξουμε με αυτό το παγκόσμιο μακεδονικό μνημείο και αν κάποιοι προτίθενται να καθυστερούν επίτηδες, γιατί αρχίζω και εγώ να προβληματίζομαι με αυτή την κατάσταση, τους καλώ να το σκεφτούν δύο φορές» ανέφερε ο  περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας τη δεύτερη καθυστέρηση του υπουργείου απαράδεκτη.

«Το έργο ύψους 1,5 εκ. ευρώ που διασφαλίσαμε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το μνημείο στον Τύμβο Καστά, καθυστερεί να αρχίσει με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού, που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό. Είτε κάποιοι το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, το μνημείο στην Αμφίπολη θα ολοκληρωθεί, θα αναστηλωθεί, θα αναδειχθεί και θα γίνει και επισκέψιμο στον κόσμο. Καλώ το υπουργείο Πολιτισμού να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες και να μη μας οδηγήσει ως διοίκηση της Περιφέρειας σε άλλα μέτρα», είπε ο κ.  Τζιτζικώστας.

Αφορμή για τη σχετική τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα, όπως είπε ο ίδιος, ήταν η απάντησή του σε επερώτηση της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», για την εικόνα του αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς.   Παρουσιάζοντας την επερώτηση, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι η εικόνα του Μουσείου δεν είναι καλή, έκανε λόγο για πλήρη απαξίωσή του, και σαν υποδομή και σαν αρχαιολογικά ευρήματα, και ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες της Περιφέρειας στον τομέα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: