Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Το σήμα της εβδομάδας: Real Sociedad - Xabi Prieto


Δημήτρης Βαρσάνης


Ακριβώς ένα χρόνο πριν κοιτάξαμε το σήμα της Real Sociedad. Όμως πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο Σαν Σεμπαστιάν αυτή την εβδομάδα, επειδή το κλαμπ έδωσε πρόσφατα στους οπαδούς τους ένα νέο σήμα που ήταν λίγο ιδιαίτερο.

Το σήμα σχεδιάστηκε προς τιμήν του θρυλικού μέσου της ομάδας, του Xabi Prieto ο οποίος αποσύρθηκε στο τέλος της φετινής σεζόν. Όντας ποδοσφαιριστής ενός και συλλόγου, ο Prieto έπαιξε στην Real Sociedad για όλη του την καριέρα. Αυτό περιλάμβανε πάνω από 500 επίσημα παιχνίδια σε μια περίοδο σχεδόν 20 ετών.

Αυτή η αστραφτερή ασπίδα φορέθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου για το τελευταίο παιχνίδι της Real Sociedad για την σεζόν 2017/18 εναντίον της Leganés, δίνοντας στους πιστούς τους οπαδούς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για τελευταία φορά το Xabi Prieto με το νούμερο 10 στη πλάτη Estadio Anoeta. Αποδείχθηκε ένας δραματικός αγώνας με τη Real Sociedad να επικρατεί με 3-2.

Η Real Sociead έχει συγκεντρώσει την προσοχή και στο παρελθόν για αξιοσημείωτες αλλαγές στη φανέλα. Το 2012 ενθουσίασαν τους οπαδούς τους τοποθετώντας τα ονόματά τους στις φανέλες στη θέση του χορηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: