Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Τα ελληνικά Apache στο Ισραήλ (βίντεο)



Ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Apache της αεροπορίας στρατού βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Τακτική Άσκηση Μέτα Στρατευμάτων «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ στέλνοντας ο ελληνικός στρατός την δική του απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας. Η ΤΑΜΣ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.

Στην άσκηση από ελληνικής πλευράς συγκρότημα Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης  ΤΑΞΑΣ), αποτελούμενο 4 Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου ΑΗ-64 A-DHA  (Apache), 2 Ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, 1 στοιχείο Υγειονομικού  Τάγματος Υποστήριξης Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και 1 στοιχείο Επικοινωνιών  Λόχου Διαβιβάσεων. Η άσκηση διήρκεσε το διάστημα από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2018.

Για να δείξει την σπουδαιότητα που δίνει το Γενικό επιτελείο για αυτή την άσκηση το ΓΕΣ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με την ελληνική συμμετοχή στην άσκηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: