Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Οι Δημοκρατικοί θέλουν ουδετερόφιλο σύνθημα για το αρμόδιο Υπουργείο υπεύθυνο για θέματα Βετεράνων των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α



Η γερουσιαστής Kirsten Gillibrand και η βουλευτής Kathleen Rice και οι δύο εκπρόσωποι του Δημοκρατικού κόμματος και προερχόμενες από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, ζήτησαν επίσημα την αλλαγή του συνθήματος του υπεύθυνου υπουργείου για τις υποθέσεις των Βετεράνων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ώστε να περικλείονται και οι γυναίκες που υπηρετούν ή υπηρέτησαν.

Ειδικότερα, απαιτούν την αλλαγή του motto του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο σήμερα είναι το εξής: «To care for him who shall have borne the battle, and for his widow, and his orphan», σε κάτι όπως: «to care for those ‘who shall have borne the battle’ and for their families, caregivers, and survivors».

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο motto προέρχεται από τον λόγο του Αβραάμ Λίνκολν προς τους βετεράνους του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου και οποίος εκφωνήθηκε μετά το τέλος του.

Επίσης, εκτιμάται πως από το 2001 έχουν συμμετάσχει σε υπερπόντιες εκστρατείες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων περίπου 345.000 γυναίκες και το 16% των ενεργών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. είναι γυναίκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: