Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΛΕΦΕΔ Εύβοιας: Ultimate challenge 2018 (εικόνες)



Την Κυριακή 04/11/2018, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Εφ.Ε.Δ.) παράρτημα Ευβοίας, διοργάνωσε για 5η συνεχόμενη χρονιά το «Ultimate Military Challenge” (U.M.C.) στο Winter-X Paintball Park Thiva στην πόλη της Θήβας.

Πρόκειται για μία αθλητική δραστηριότητα με δοκιμασίες στρατιωτικού χαρακτήρα, στα πρότυπα του δημοφιλούς παιχνιδιού Ultimate Soldier Challenge, που προβάλλεται στο γνωστό τηλεοπτικό κανάλι History Channel. Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν το επίπεδο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης , την φυσική τους κατάσταση , την μεταξύ τους συνεργασία, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου προσομοιάσαμε (με όσο μπορούμε μεγαλύτερη αληθοφάνεια) ένα πεδίο μάχης, το οποίο διέσχισαν περνώντας από εμπόδια με διάφορες «απειλές» και «εχθρούς», τους οποίους έπρεπε να «εξουδετερώσουν», με αντίπαλο τον χρόνο! Μέσα στις επιδιώξεις του παιχνιδιού ήταν η συντήρηση των στρατιωτικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εφέδρων , η ανταλλαγή απόψεων και φυσικά η ψυχαγωγία. 
Σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και όλες οι δραστηριότητες που έχουν τη δική μας σφραγίδα, δεν υποκαθιστούν την στρατιωτική εκπαίδευση, που αρμόδιος και υπεύθυνος είναι ΜΟΝΟ ο Ε.Σ. να παράσχει!

Οι δοκιμασίες φέτος (όπως κάθε χρονιά) ήταν λίγο πιο απαιτητικές από πέρυσι και χρειαζόταν μεγαλύτερη προετοιμασία από τους συμμετέχοντες. Αφορούσαν δε την «Μάχη Αστικού Περιβάλλοντος» (Μ.Α.Π.). Βασικό βοήθημα για τους αξιολογητές ήταν το εγχειρίδιο «Cqb Βολές Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός-Εξοπλισμός-Τακτικές» των διακεκριμένων στελεχών του Ε.Σ., Δημητρόπουλου Γ. και Τρασάνη Ευάγγελου. Η διαδρομή ξεκινούσε με έντονη φυσική δραστηριότητα με οπλισμό και εξάρτηση (ανέβασμα-κατέβασμα «αράχνης») και συνέχιζαν με: εκκαθάριση σκοτεινών δωματίων στα οποία υπήρχε και «φίλιος» στόχος (1ο στάδιο), διέλευση «συρματοπλέγματος» και βολές «Ταχείας Αντίδρασης» σε ανοικτό πεδίο (2ο στάδιο), διέλευση σε οριοθετημένο δρομολόγιο σε κλειστό χώρο, με εμπόδια-σημεία κάλυψης και βολές «Ταχείας Αντίδρασης» σε μικρά και μεγάλα δωμάτια, επιπροσθέτως φροντίδα και μεταφορά τραυματία (3ο στάδιο), εν συνεχεία εκκαθάριση στενών δωματίων και καλά κριμένων στόχων (4ο στάδιο) και επιστροφή-τερματισμός στο σημείο εκκίνησης.

Σε όλα τα στάδια τα διαγωνιζόμενα ζεύγη κινούνταν βαλλόμενα από τον «εχθρό», ο οποίος σταματούσε μόνο αφού δεχόταν τα «πυρά» των διαγωνιζόμενων σε ειδικό στόχο που υπήρχε γι αυτό τον σκοπό. Οι στόχοι που έπρεπε να βληθούν, βρίσκονταν υπό κάλυψη, ώστε να υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Καπνογόνα, δυναμιτάκια, δυνατοί ήχοι, φωνές προτροπής και άλλα μέσα ψυχολογικής και σωματικής πίεσης χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να προσομοιάσουμε ένα περιβάλλον πραγματικών απειλών.

Όλα τα όπλα και οι βολές που περιγράφονται παραπάνω αφορούν όπλα και πυρομαχικά ρεπλίκες τύπου airsoft και σε καμία περίπτωση πραγματικά. Η ασφάλεια των διαγωνιζομένων δε, ήταν και φέτος προτεραιότητα για τη διοργάνωση, έτσι τηρήθηκαν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν γενικά και ειδικά το άθλημα του airsoft.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΕΦΕΔ παρατήματος Εύβοιας: «Είχαμε την χαρά και την τιμή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , να φιλοξενήσουμε στην εκδήλωσή μας δύο εξαίρετους Αξιωματικούς του Ε.Σ., τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Στγο ε.α. κ. Ζιαζιά Κων/νο και τον Υπτγο ε.α. κ. Μακρυγιάννη Γεώργιο, δημοφιλείς στα στρατιωτικά πράγματα, ε. ε., αλλά και ε.α.. Η παρουσία και ο λόγος τους είναι «παράσημο» για το ηθικό μας και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν είναι ανεκτίμητη για εμάς και τους ευχαριστούμε θερμά.
Ακόμα, ευχαριστούμε το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας για την παρουσία τους, που έδωσε αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας, τους συμμετέχοντες Συλλόγους και Λέσχες από Αττική, Εύβοια, Αχαΐα, Βοιωτία, Μαγνησία αλλά και μεμονωμένους ευαισθητοποιημένους Πολίτες-Οπλίτες, που μας εμπιστεύονται και μας τιμούν κάθε χρονιά και τέλος σε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσής μας».

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες:














Δεν υπάρχουν σχόλια: