Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ο Υποδιοικητής των Αμερικανών εφέδρων, ο παππούς και η έμπνευση να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις! Άλλοι καιροί, άλλοι άνθρωποι, άλλα ήθη

Ο υποδεκανέας William Roper

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την λήξη του Α' Παγκοσμίου πολέμου είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε τη εικόνα έδωσαν στους δικούς τους οι μικρές περιπέτειες όλων όσων πήραν μέρος σε αυτόν τον πόλεμο και πως επηρέασαν την ζωή τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των μικρών αυτών ιστοριών είναι η προσωπική ιστορία του παππού του υποστράτηγου  A.C. Roper, υποδιοικητής της αμερικανικής εφεδρείας του αμερικανικού στρατού.

Η ιστορία ξεκινάει στις 29 Οκτωβρίου 1917 όταν κατατάχθηκε ο 23χρονος Αφροαμερικανός William Roper, έξι μήνες νωρίτερα οι Η.Π.Α μπήκαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων της Αντάντ. Ο Wiliam Roper υπηρέτησε κατα την διάρκεια του πολέμου στο σώμα των Αφροαμερικανών του Αμερικανικού στρατού, στον Λόχο F του 366ου Συντάγματος πεζικού της 92ης Μεραρχίας πεζικού.

Μάλιστα, πολέμησε και στην μεγαλύτερη μάχη που έδωσε το αμερικανικό εκστρατευτικό σώμα στην Ευρώπη, στην μάχη του Meuse-Argonne το 1918.

«Όταν είχα επισκεφτεί το πεδίο της μάχης που πολέμησε ο παππούς μου και ήταν αρκετά συγκινητικό καθώς ο παππούς μου αλλά και οι υπόλοιποι Αφροαμερικανοί πολέμησαν υπέρ της ιδέας της ελευθερίας και μιάς πατρίδας που τους την στερούσε αλλα γνωρίζανε πιστεύω ότι αυτό που έκαναν θα επηρέαζαν τις επόμενες γενιές.

Ο παππούς μου και ο θείος μου που υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις σε Κορέα και Βιετνάμ ήταν τα παραδείγματα που με επηρέασαν για να ενταχθώ στον Αμερικανικό στρατό και την Εφεδρεία» τόνισε ο κ. Roper.

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι ο υποστράτηγος A.C. Roper, αποφοίτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός Χημικού, ενώ ο παππούς του δέχτηκε κατά την πολεμική του σταδιοδρομία δύο φορές επιθέσεις με χημικά από τους Γερμανούς. Επίσης, ο παππούς υπηρέτησε και στην Εθνική Φρουρά τον πρόδρομο της Εφεδρείας του αμερικανικού στρατού, της οποίας είναι υποδιοικητής.

Ο υποστράτηγος A.C. Roper

Δεν υπάρχουν σχόλια: