Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εθελοντική περίθαλψη που διοργάνωσε ο δήμος Παύλου Μέλα στης 12 και 13 Ιανουαρίου στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου, όπως είχαμε αναρτήσει σε άρθρο μας και μπορείτε να δείτε.



Έτσι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, περισσότεροι από διακόσιοι εβδομήντα μαθητές ανασφάλιστων οικογενειών, εξετάστηκαν και ενημερώθηκαν από εθελοντές γιατρούς του δήμου και της Μ.Κ.Ο. "Γιατροί του Κόσμου".

Παιδίατροι,οδοντίατροι, παθολόγοι και καρδιολόγοι έδωσαν φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά,παρέχοντας και τα αντίστοιχα παιδιατρικά φάρμακα. Σε όλους τους μικρούς μαθητές έγινε και εμβολιασμός. Οι «Γιατροί του Κόσμου» μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Για το θέμα, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστηκά πως: ''Διεκδικούμε για τους ανθρώπους των Δυτικών Συνοικιών μια καλύτερα μοίρα στο αύριο. Το 70%του δήμου μας αποτελείται από μικρομεσαίους οι οποίοι πλήττονται από την κρίση. Σ΄ αυτούς τους περήφανους ανθρώπους θέλουμε να σταθούμε δίπλα. Με το κοινωνικό ιατρείο μπαίνουμε βοηθητικά στον τομέα της υγείας. Απλώνουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους''.



Ενώ απο την μεριά του ο ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Γιώργος Λίλτσης, δήλωσε: '' Μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουν εμβολιαστεί όλα τα παιδιά του δήμου μας. Δίνουμε βάρος στις κοινωνικές δομές μας προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα τους καθημερινούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανέχειας''.

Τέλος να αναφέρουμε πως το κοινωνικό ιατρείο εξυπηρετεί παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε γιατί λόγω ανεργίας έληξε ο ασφαλιστικός φορέας που ανήκαν, είτε γιατί λόγω χρεών στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκουν δεν μπορούν να έχουν ιατρική κάλυψη. Βρίσκεται στην Πολίχνη (Αγίας Μαρίνας 4), διαθέτει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και απασχολεί πάνω 30 γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: