Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗ!

Το προυπολογισμό, ύψους 90 εκ. ευρώ, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο κατα πλειοψηφία, με το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να καλεί την αντιπολίτευση, να «αφήσει στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και να στηρίξει έναν προϋπολογισμό, που «ανοίγει νέους ορίζοντες και πολλαπλασιάζει τα οράματα».

Ο προυπολογισμός προβλέπει συνολικά έξοδα 89.517.758 εκατ. ευρώ και ισόποσα έσοδα, στοιχείο που -σε συνδυασμό με το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων- μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση ενός  προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων που σχεδιάζει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως από το σύνολο των προβλεπόμενων δαπανών, τα 48.369.597 ευρώ προορίζονται για έργα, απαλλοτριώσεις και επενδύσεις σε υποδομές (54%), από τα οποία το 16% αναφέρεται σε έργα ρυμοτομίας, σχολικής στέγης, κοινωνικών και αθλητικών υποδομών και το 38% για έργα και μελέτες νέων έργων. Και για όλα αυτά, όπως τόνισε ο δήμαρχος, τα κονδύλια είναι πλήρως εξασφαλισμένα σε βαθμό που εγγυώνται την υλοποίηση του προγράμματος.



Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σ.Δανιηλίδης,  στη στήριξη των δράσεων των δυο νομικών προσώπων του δήμου, του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας κι Αλληλεγγύης, όπως και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο κι ευαίσθητο πλαίσιο δράσης.

Όλα αυτά, όπως τόνισε, καθοδηγούνται και υποστηρίζονται από την πάγια και σταθερή φιλοσοφία της δημοτικής αρχής στην οικονομική διαχείριση που επιτρέπει στο δήμο να διαθέτει μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα (πάνω από 27 εκατ. ευρώ), ενώ ως αποθεματικό εγγράφηκε το ποσό του 1,24 εκατ. ευρώ που μπορεί να δίνει λύσεις και διεξόδους σε τυχόν καθυστερήσεις στις χρηματοδοτήσεις από τρίτες πηγές εσόδων (ευρωπαϊκά προγράμματα, εθνικά, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: