Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΔΚΜ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!

Την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου και ώρα 1 μ.μ. στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Κ.Μ., θα γίνει ημερίδα με θέμα την ενημέρωση αιρετών και στελεχών των δήμων σχετικά με την κατάρτιση, παρακολούθηση και υλοποίηση των Δημοτικών Προϋπολογισμών. Σε αυτήν, θα παραστούν οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, οι Διευθυντές των Οικονομικών Υπηρεσιών και οι υπεύθυνοι των Τμημάτων ή Γραφείων Παρακολούθησης Προϋπολογισμών των Δήμων- Μελών της Ένωσης.

Στη διάρκειά της ημερίδας, επιστημονικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, θα παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα που ισχύουν πλέον στις διαδικασίες κατάρτισης και παρακολούθησης των προϋπολογισμών της Αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, αναφέρει πως '' ο Δημοτικός Προϋπολογισμός αποτελεί, όπως είναι γνωστό, την πηγή όλων των δημοτικών λειτουργιών. Πέραν των πολιτικών - αυτοδιοικητικών χαρακτηριστικών του, και πέραν των τεχνικών - λογιστικών ιδιοτήτων του, την κατάρτιση του ιδιαίτερα από το έτος 2013 και εξής, προσδιορίζει ένα πυκνό πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων, που καθιερώνονται με Νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και που, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πρέπει να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες προβλέψεις και δεσμεύσεις για τους Δήμους μας, - ενώ την ίδια στιγμή αλλεπάλληλοι μηχανισμοί ελέγχου θέτουν (και θα θέτουν) στο μικροσκόπιο κάθε δημοτική οικονομική δραστηριότητα. Προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε, όσο είναι δυνατόν, αυτό το πυκνό πλέγμα των πρόσφατων νέων δεδομένων (που διαμορφώνουν και, εν πολλοίς, προκαθορίζουν, τις αυτοδιοικητικές - οικονομικές διαστάσεις), διοργανώνουμε την ημερίδα, ανταποκρινόμενοι όχι μόνο στις ανάγκες των Δήμων αλλά κυρίως στη δέσμευσή μας για μία Π.Ε.Δ.Κ.Μ. χρήσιμη, πάντα στο πλευρό των αιρετών και των συνεργατών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης''

Δεν υπάρχουν σχόλια: