Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!

 
Δωρεάν τμήματα προετοιμασίας νέων γονέων και παροχής μαθημάτων ανώδυνου τοκετού οργανώνει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών, σε μέλλοντες γονείς, προκειμένου να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν σωστά για τη μεγάλη στιγμή της ζωής τους.
 
Αναλυτικά, Τα μαθήματα θα οργανωθούν σε 8 δίωρες συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, θα ξεκινήσουν τον προσεχή Φεβρουάριο και θα φιλοξενηθούν στον Παιδικό Σταθμό Ακροπόλ (Κιμ. Σαπουντζόγλου και Τσακάλωφ, Συκιές, 1ος όροφος). Οι συνεδρίες θα περιλαμβάνουν ενημέρωση για τη διατροφή και τη φροντίδα κατά την περίοδο της λοχείας, ψυχοπροφύλαξη και προετοιμασία των ζευγαριών για το γονεϊκό τους ρόλο, ασκήσεις για τον ανώδυνο τοκετό, συμβουλευτική για το μητρικό θηλασμό, καθώς και παροχή εύστοχων συμβουλών για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του νεογέννητου και θα απευθύνονται σε έγκυες γυναίκες, μετά τον 3ο μήνα της κύησης, οι οποίες δεν παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως επίσης σε άνδρες, υποψήφιους μπαμπάδες.
 
Την όλη οργάνωση έχουν αναλάβει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών (Στρ.Σαράφη και Ι.Μιχαήλ, δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, τηλέφωνο: 2313 313151).

Δεν υπάρχουν σχόλια: