Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟ!




Με αυτό το σύνθημα, προμετωπίδα, ο δήμος Παύλου Μελά θα πραγματοποιήσει, το  Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Ιανουαρίου, δωρεάν εμβολιασμό, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κοινωνικού ιατρείου του.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλως δήλωσε πως:'' η υγεία είναι κοινωνικο αγαθό και δικαίωμα όλων. Για το λόγο αυτό δυναμώνουμε το κοινωνικό ιατρείο μας με νέες δομές και υπηρεσίες, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Στοχεύουμε όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, ενήλικες και παιδιά, να δέχονται την απαραίτητη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την οποία δεν απολαμβάνουν πια λόγω του αποκλεισμού τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, πέρα και πάνω από κάθε μνημόνιο''.

koinwniko_iatreio_3.jpg













Ο δήμος προβλέπει πως διακόσια περίπου παιδιά, ανασφάλιστων οικογενειών, των Δυτικών Συνοικιών που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του δήμου πρόκειται να εμβολιαστούν. Ακόμα, αναμένεται να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά του δήμου Παύλου Μελά που δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, τα παιδιά που θα προσέλθουν στο κοινωνικό ιατρείο το Σαββατοκύριακο, θα υποβληθούν σε δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις.

Οι δράσεις αυτές, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους εθελοντές γιατρούς του Δήμου και την Κινητή Παιδοοδοντιατρική Μονάδα ''ΛΗΤΩ'' της Μ.Κ.Ο. ''Γιατροί του Κόσμου''.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος:
  • Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 9.00-13.00 στο Κοινωνικό Ιατρείο (Αγ. Μαρίνας 4, Πολίχνη),
  • Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 9.00-13.00 στην Κοινωνική Υπηρεσία (Λήμνου 2, Νικόπολη)
Απαραίτητη η προσκόμιση των βιβλιαρίων υγείας και εμβολιασμών του παιδιού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλ: 2310 020166 και 2310 020196.

Δεν υπάρχουν σχόλια: