της Μαγείρισσας
Υλικά:
500 γραμμ. φασόλια μεσαία
1 κιλό τρυφερά φύλλα σπανακιού
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτ τσαγιού άνηθο
1 φλιτ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Απο την προηγούμενη μέρα μουσκεύετε τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί μ’ ένα καρότο και μια ρίζα σέλινο. Πρίν αρχίζουν να λιώνουν τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
Στην συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Κόβετε το σπανάκι και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύετε καλά και τα σκεπάζετε την κατσαρόλα. Διαλύετε τον πελτέ σ’ ένα φλιτζανάκι του τσαγιού νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε στα βρασμένα φασόλια ακόμα λίγο νεράκι. Χαμηλώνετε την φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το σπανάκι να γίνει τρυφερό. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου