Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Borussia Dortmund - Arsenal(2-0)

Το άκρως πετυχημένο ξεκίνημα του Immobile στη διοργάνωση και ο εξαφανισμένος Ozil


του Δημήτρη Βαρσάνη

Ο τέταρτος όμιλος του Champions League άνοιξε με τη μεγάλη νίκη της Borussia Dortmund επί της Arsenal με 2-0.

Από το πρώτο λεπτό η ομάδα του Jurgen Klopp έλεγχε απόλυτα τον αγώνα όμως μέχρι το 45’ δεν μπορούσε να βρει το πολυπόθητο γκολ,ώσπου να χρειαστεί την πολύ ωραία ενέργεια του Ciro Immobile που αρχίζει να δικαιολογεί τα 20 εκατομμύρια της μεταγραφής του. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Βεστφαλοί διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Pierre-Emerick Aubameyang στο 48’ και από εκείνο το χρονικό σημείο θα μπορούσε να ξεφύγει το σκορ. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι τη κριτική μας από τη χθεσινή αναμέτρηση.


Pierre-Emerick Aubameyang
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Σημείωσε το δεύτερο τέρμα και ήταν μια διαρκής και σταθερή απειλή σε όλο το παιχνίδι.

Ο Aubameyang γενικά με τη ταχύτητα του τρομοκρατούσε τον Koscielnly και ενδεικτικό είναι που στο γκολ του εκτέθηκε ο Γάλλος αμυντικός. Εννέα λεπτά αργότερα παραλίγο να κάνει το 3-0 όμως το οριζόντιο δοκάρι του το αρνήθηκε. Ο Γκαμπονέζος πραγματοποίησε συνολικά ένα υψηλό ποσοστό των έξι σουτ στο πρώτο του αγώνα φέτος στο Champions League.


Henrikh Mkhitaryan
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Ο μόνος αρνητικός παράγοντας στη χθεσινή εμφάνιση της Borussia Dortmund.

Στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε τη κίτρινη κάρτα λόγω μιας βουτιάς του όπως έδειξε και το ριπλέι για να κερδίσει το πέναλτι από τον Arteta. Έπειτα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους Γερμανούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο του δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει όμως τις πέταξε όλες στα σκουπίδια για να ολοκληρωθεί το κακό του βράδυ.


Ciro Immobile
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο στους οπαδούς της Dortmund να ξεχάσουν τον Robert Lewandowski,αλλά αν ο νέος της επιθετικός τελειώνει τις φάσεις όπως χθες η διαδικασία διαγραφής του Πολωνού επιθετικού θα είναι πολύ πιο σύντομη.

Ο Immobile με την όμορφη ατομική του ενέργεια στο τέλος του ημιχρόνου απέβαλλε το άγχος από την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος συνέχιζει να παίζει καλά και όταν έγινε αλλαγή στο 86’ δέχτηκε τις επευφημίες του κοινού. Αν ο Ιταλός επιθετικός συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στα μεγάλα παιχνίδια και συνεργάζεται το ίδιο καλά με τον Aubameyang και τον Mkhitaryan μπροστά,τα λεφτά που δαπανήθηκαν για αυτόν θα φανουν παραπάνω από κατανοητά.


Η αμυντική λειτουργία της Arsenal
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Εκτός από τις ικανότητες των παικτών της τα δύο γκολ της Dortmund προήλθαν και από τη κάκιστη αμυντική λειτουργία της Arsenal.

Στο πρώτο γκολ άφησε τον Immobile να ξεκινήσει από τη μεσαία γραμμή ανενόχλητος τη κούρσα του,ζάλισε δύο αμυντικούς και με ένα δυνατό σουτ τελείωσε με το καλύτερο τρόπο τη φάση. Το δεύτερο τέρμα της Γερμανικής ομάδας ήταν κάπως πανομοιότυπο με τον Aubameyang να εκθέτει κανονικά με τη ταχύτητα του τον Koscielnly ύστερα από μια γρήγορη αντεπίθεση.

Ευτυχώς οι “Gunners” γλίτωσαν τα χειρότερα με τη Dortmund να πραγματοποιεί την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου σε ένα δικό της επιθετικό μονόλογο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες,με τις κυριότερες να προέρχονται από αντεπιθέσεις από τους ανοιχτούς χώρους που άφησαν οι φιλοξενούμενοι.


Mesut Ozil
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Το γράφημα μπορεί να τον στην ενδεκάδα όμως το γήπεδο δεν αποδείκνυε αυτό το γεγονός.

Ο Mesut Ozil ήταν αόρατος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν δημιούργησε ούτε μια προϋπόθεση ευκαιρίας στα καρέ του Weidenfeller. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα πήρε και μια κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα του πάνω στον Schmelzer. Όταν μπήκε στη θέση του ο Chamberlain στο 62’,ο Γερμανός με Τούρκικες ρίζες μεσοεπιθετικός είχε αγγίξει μόνο 33 φορές τη μπάλα,το χαμηλότερο ποσοστό από κάθε άλλο παίκτη της Arsenal που ξεκίνησε στο παιχνίδι.


Το αμυντικό δίδυμο της Dortmund
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Ένας από τους λόγους που η Arsenal ήταν αναποτελεσματική στην επίθεση ήταν και η δουλειά που έκαναν πίσω ο Subotic με τον Παπασταθόπουλο.

Ο Σέρβος με τον Έλληνα Διεθνή είχαν 18 επιτυχημένα διωξίματα και πραγματοποίησαν ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι στον Welbeck περιορίζοντας τις ευκαιρίες της Arsenal στην επίθεση. Το αμυντικό δίδυμο δεν μπορούσε να βγει μπροστά όπως συνήθως το έκανε με δεδομένο ότι έπρεπε να προσέχει περισσότερο την άμυνα. Για αυτό το λόγο η Dortmund ήταν επικίνδυνη στην αντεπίθεση και η Arsenal δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: