της Μαγείρισσας
Υλικά:
300γρ. αρακά
½ ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτάλι της σούπας τοματοπελτέ (συμπυκνωμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
άνηθο
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνετε το ελαιόλαδο και τη βάζετε στη φωτιά στην συνέχεια καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι.Μόλις αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα πετάτε μέσα και τον αρακά και τα ανακατεύεται.
Μετά. παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας τοματοπελτέ και τον ανακατεύετε μέσα στον αρακά μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε αλάτι, το πιπέρι και λίγο ακόμα λάδι (¼ του ποτηριού) και τον άνηθο.
Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά αλλά το ελέγχετε ανά 5 λεπτά και ανάλογα βάζετε νερό
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου