Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος


Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων "Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς", στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, το 3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και σκοπός του ήταν η προβολή και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εκμετάλλευσης καινοτόμων ιδεών.

Τα αντικείμενα που εξετάστηκαν είχαν κατανεμηθεί σε τέσσερεις  συνεδρίες: "Αεροπορική Ισχύς - Στρατηγική Προσέγγιση, Αεροπορική Ισχύς - Πολλαπλασιαστές Ισχύος, Εκπαίδευση - Προσωπικό και Αεροπορική Ισχύς, Αεροπορική Ισχύς - Υποστήριξη".

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ενώ ομιλητές ήταν πανεπιστημιακοί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.


Το συνέδριο παρακολούθησαν, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, o Διευθυντής της Διεύθυνσης Πυροβολικού, Υποστράτηγος Μενέλαος Μεϊμάρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ανώτατοι Αξιωματικοί και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, αντιπροσωπείες ξένων χωρών καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί της ΠΑ.


Το συνέδριο αφιερώθηκε στη μνήμη των δύο Ελλήνων Αξιωματικών και των εννέα (9) στελεχών της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο ατύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015 στο Albacete, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: