Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οι νέοι «Μαύροι» της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του ΓΕΕΦ


Την 30 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ», στον Κόρνο, η τελετή απονομής Μαύρου Μπερέ, στους οπλίτες της 2014Β΄ ΕΣΣΟ, των Μονάδων – Ανεξάρτητων Υπομονάδων της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.


Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε με αγιασμό και με την ανάγνωση ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού της Ε.Φ. από τον διοικητή του ΚΕΝ Πάφου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν επιδείξεις ακριβείας από νεοσυλλέκτους και στρατονόμους και ακολούθησε παρέλαση.


Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν, πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.


Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, ο κ. Υπουργός συνεχάρη τους νέους εθνοφρουρούς, οι οποίοι, με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος αλλά και με υψηλό φρόνημα, όπως είπε, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη βασική εκπαίδευση τους και εντάχθηκαν στις μάχιμες μονάδες της Ε.Φ.. Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τους νέους εθνοφρουρούς ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ, εργάζονται για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εθνοφρουρών και για να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος και παραγωγικός.


Η πολιτική του Υπουργείου Άμυνας κινείται σε δυο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά την προαγωγή της αξιοκρατίας, της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων και αδιάβλητων διαδικασιών για τις τοποθετήσεις, τις μετακινήσεις και τις αποσπάσεις των στρατιωτών. Ο κάθε ένας θα πρέπει να τυγχάνει στήριξης με βάση τις ανάγκες του και όχι τις γνωριμίες του.


Ο δεύτερος άξονας αφορά την προσφορά θετικών κινήτρων. Αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στους εθνοφρουρούς να παρακολουθούν μαθήματα με την μέθοδο της εξ’ αποστάσεως φοίτησης σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει ότι κατά την διάρκεια της θητείας θα μπορεί ένας εθνοφρουρός να καλύψει μαθήματα που αντιστοιχούν σε ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Για όσους δεν έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν με ακαδημαϊκές σπουδές θα δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης στην διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, πάλι με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως φοίτησης. Επίσης, θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθούν νέα προγράμματα εκγύμνασης και μαθήματα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών».




Δεν υπάρχουν σχόλια: