Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Sir Nicholas Houghton: «Μοναδικοί και παραδείγματα προς μίμηση οι Βρετανοί οπλίτες - πολίτες»


Μπροστά απο τα μάτια συγγενών, φίλων και υπο την παρουσία του Στρατηγού Sir Nicholas Houghton, Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εσωτερικής Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέλασαν οι 70 νέοι Έφεδροι του Βρετανικού στρατού οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την βασική τους εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Βρετανικού Στρατού στο Grantham και οι οποίοι πλέον, θα επανδρώσουν μονάδες όλων των όπλων και των Σωμάτων. Υπο την ευκαιρία, ο Sir Nicholas Houghton απέδωσε τους τίτλους του καλύτερου διμοιρίτη, στρατιώτη και σκοπευτή στους επιτυχόντες.


Για την σπουδαιότητα των εφέδρων στον Βρετανικό στρατό, ο κ. Houghton τόνισε πως: «όσοι επιλέγουν να υπηρετήσουν τον Βρετανικό στρατό ως έφεδροι είναι μοναδικοί στην προθυμία τους και την θέλησή τους, να ισορροπήσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και τις πολιτικές τους επαγγελματικές υποχρεώσεις, με την έξαψη που προσφέρει η στρατιωτική υπηρεσία και ζωή. Για αυτό τον λόγο, αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες που παρέλασαν, είναι υποδείγματα προς μίμηση».

Απο την μεριά του, ο έφεδρος στρατιώτης της 42ης Μοίρας επικοινωνιών και εκπαιδευόμενος δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολιτική του ζωή, Arfan Ali δηλώνει για την απόφασή του να γίνει έφεδρος: «Ο αδελφός μου ήταν στην εφεδρεία για 10 χρόνια και έβλεπα τα προνόμια, τις εμπειρίες και τις ευκαιρίες που αυτή του προσέφερε. Έτσι αποφάσισα να ενταχθώ και εγώ. Η εκπαίδευση ήταν απαιτητική και δύσκολη αλλα στο τέλος με έβγαλε υγιεί και με καινούργιες δεξιότητες»


Μάλιστα, απο την μεριά της, η σύζυγος του κ. Arfan, Zobia Arif σημειώνει για αυτή την απόφαση του άντρα της πως: «είμαι τόσο πολύ υπερήφανη για αυτή την απόφαση του Ali. Απο τότε που εντάχθηκε στην Εφεδρεία έχει γίνει πολύ πιο πειθαρχημένος και αφοσιωμένος στους στόχους του».

Απο την μεριά του, ο φοιτητής του Πανεπιστημίου του St Mark and St John στο Plymouth, μέλος πλέον της 131ης ανεξάρτητης μοίρας Πεζοναυτών και υποψήφιος έφεδρος Πεζοναύτης, James Surmon, δήλωσε μετά την βράβευσή του ως καλύτερου στρατιώτη, για την επιλογή του να ενταχθεί στην εφεδρεία: «Είναι μια μοναδική και ιδιαίτερη στιγμή μετά απο μια περίοδο σκληρής εκπαίδευσης να παρελαύνεις μπροστά απο τόσους ανθρώπους και μάλιστα μπροστά απο έναν Αρχηγό Επιτελείου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: