Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Εξουσία - Αρχαιολογία - Πολιτιστική Διαχείριση. Η περίπτωση της Αμφίπολης»


Η ανασκαφή του λόφου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών και τα ευρήματά της έφεραν τη χρονιά που μας πέρασε την αρχαιολογία στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και συνεπήραν την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το θέμα προωθήθηκε και τροφοδοτήθηκε σε σχεδόν καθημερινή βάση από το Υπουργείο Πολιτισμού με τρόπο ανεπανάληπτο για τα αρχαιολογικά χρονικά στην Ελλάδα.

Τί αποκαλύπτει η περίπτωση της Αμφίπολης για την αρχαιολογία στην Ελλάδα και τη διαχείρισή της; Τί ρόλο διαδραματίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και ευρύτεροι κοινωνικοί εταίροι (π.χ. ΜΜΕ) στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς; Ποιός είναι τελικά ο πολιτικός, κοινωνικός και οικονομικός ρόλος της αρχαιολογίας στην Ελλάδα της κρίσης σήμερα;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα τεθούν στη διατμηματική διάλεξη, της κ. Αναστασία Σακελλαριάδη, Μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου και ειδικά της Θεματικής Ενότητας «Αρχαιολογία στον Ελληνικό χώρο» με θέμα «Αρχαιολογία, Πολιτιστική Διαχείριση και εξουσία. Η περίπτωση της Αμφίπολης» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21:00.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά μπείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: