Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

«Έφυγε» η Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου


Η αρχαιολόγος Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, ειδική στην Προϊστορική Αρχαιολογία και “δασκάλα” για μια εκλεκτή γενιά αρχαιολόγων που μαθήτευσαν κοντά της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω της σημαντικό επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο. Το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, τιμώντας την προσφορά της, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η αρχαιολογική οικογένεια απώλεσε ένα εκλεκτό μέλος της. Η Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Προϊστορική Αρχαιολογία σε Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας. Στη συνέχεια υπηρέτησε την αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το οποίο και αποχώρησε με το βαθμό της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Διετέλεσε διευθύντρια ανασκαφών στην Εφύρα, την Αχαΐα, την Ιθάκη και την Ιορδανία, πάντα σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο της ζωής και του έργου της, καθηγητή Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία τού Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζει στην οικογένεια της Λίτσας Κοντορλή-Παπαδοπούλου τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλειά της και τα θερμά της συλλυπητήρια. Το επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό της έργο μένει ζωντανό, κληρονομιά στην ελληνική και διεθνή αρχαιολογική κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: