Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κύπρος: Τελετή απονομής πράσινων μπερέ στους ΛΟΚ της 2015Β΄ ΕΣΣΟ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/11/2015, η τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2015Β΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι. Της απονομής προηγήθηκε επίδειξη από τους νέους καταδρομείς ασκήσεων σωματικής αγωγής με κορμούς, ασκήσεων επί του εδάφους, τεχνικών αυτοάμυνας, τεχνικών αναρριχήσεως και καταρριχήσεως, καθώς και ασκήσεων ακριβείας από διμοιρία επιδείξεως.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης τόνισε ότι οι νέοι καταδρομείς αποτελούν «την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που επιλέγουν τον εύκολο δρόμο της υπεκφυγής, της απαξίωσης και της φυγοπονίας». Είπε ακόμα ότι το υψηλό φρόνημα και το ήθος αποτελούν απάντηση και σε όσους κατακρίνουν τη νέα γενιά. Μια νέα γενιά, όπως ανέφερε, που καλείται να παραλάβει τη σκυτάλη και να συνεχίσει μια παράδοση φιλοπατρίας, και λεβεντιάς.


Απευθυνόμενος στους γονείς, υπέδειξε χαρακτηριστικά πως δίκαια αισθάνονται περηφάνια, γιατί αυτοί είναι που καλλιέργησαν στα παιδιά τους τις αξίες και τα ιδανικά που αποτελούν υπόβαθρο, για να ακολουθήσουν τον απαιτητικό δρόμο των δυνάμεων καταδρομών και να παραλαμβάνουν σήμερα το τιμημένο πράσινο μπερέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τελετής ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τιμητικά διπλώματα σε νέους καταδρομείς οι οποίοι αποποιήθηκαν του δικαιώματος μειωμένης θητείας και επέλεξαν να υπηρετήσουν κανονικά 24μηνη θητεία, προκειμένου να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις.


Ο Υπουργός Άμυνας στη συνέχεια συνεχάρη τέλος το Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, αλλά και όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που είχαν την ευθύνη της εκπαίδευσης για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης με το οποία έφεραν σε πέρας την εκπαίδευση άλλης μιας σειράς νέων Λοκατζήδων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: