Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Το στοίχημα της Milan με τον Donnarumma ξεπληρώνεται νωρίς


Του Δημήτρη Βαρσάνη

Από την άφιξη του από τη Real Madrid το 2014, ο Diego Lopez είχε κάνει τη θέση του τερματοφύλακα στη Milan δική του.



Ωστόσο, ο πολύπειρος τερματοφύλακας δυσκολευόταν από την αρχή της σεζόν και τα λάθη του συνέχισαν να εμφανίζονταν με μεγαλύτερη κανονικότητα. Ο προπονητής του Sinisa Mihajlovic πήρε τη γενναία απόφαση να τον αντικαταστήσει και φαίνεται να αποδίδει καρπούς.
Ενώ αναμφίβολα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να προβούμε σε συνολική εκτίμηση, ο Gianluigi Donnaruma στάθηκε στο ύψος του έως τώρα στην αποστολή του. Έχοντας παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην λευκή ισοπαλία με την Atalanta στο San Siro, ο μόλις 16χρονος τερματοφύλακας τράβηξε περισσότερο τη προσοχή καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του για δεύτερη φορά σε τέσσερις εμφανίσεις.
 Είναι αξιοσημείωτο το πόση αυτοπεποίθηση, διαβεβαίωση και άνεση φαίνεται να έχει ο έφηβος. Ενώ υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο της αναποφασιστικότητας όσον αφορά την ικανότητα του να διοικήσει τη περιοχή του, προσφέρει διαβεβαιώσεις στην αμυντική του γραμμή που έλειπαν με τον Lopez κατά τους τελευταίους μήνες.



Επιπλέον, σίγουρα έχει επωφεληθεί από την αλλαγή συστήματος του Mihajlovic. Ο Σέρβος το γύρισε στο 4-3-3 τον περασμένο μήνα και δεν είναι τυχαίο ότι στους Rossoneri διακρίνουμε ένα πιο οργανωμένο σύνολο που είναι πολύ πιο δύσκολο να "σπάσει" από εκείνο στην έναρξη της σεζόν.
Η εμφάνιση ενάντια στην Atalanta ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη δοκιμασία του Donnaruma που έπρεπε να περάσει από τότε που προωθήθηκε. Ο νεαρός έλαβε δράση σε πολλές περιπτώσεις και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση του ενός βαθμού για τη Milan σε έναν αγώνα που κατά καιρούς ήταν εκτός παιχνιδιού. Έχοντας σε μεγάλο βαθμό να προστατεύεται από την άμυνα και τη μεσαία γραμμή τις τελευταίες εβδομάδες, ο πανύψηλος τερματοφύλακας απέδειξε, ότι αν χρειαστεί μπορεί να είναι ένας καθοριστικός παίκτης που κάνει τη διαφορά και μπορεί μόνος του να κερδίσει πόντους.


Η εμφάνιση του προσθέτει άλλον έναν πιθανό ακρογωνιαίο λίθο του συλλόγου τα επόμενα χρόνια, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε είναι ακόμα πολύ νωρίς για σημαίνει ότι αυτό το ταλαντούχο παιδί ως νούμερο ένα της Milan στο μέλλον. Τόσο ο Mihajlovic όσο και ο Mbaye Niang ήταν γεμάτο επαίνους για τον παίκτη του αγώνα το Σαββάτο, καθώς επιδοκιμάστηκε η σημασία του εξασφαλίζοντας το μερίδιο των λαφύρων όταν μίλησε στα μέσα ενημέρωσης μετά τον αγώνα.
Ωστόσο οι οπαδοί της Milan πρέπει να γνωρίζουν το πόσο ισχυρός χαρακτήρας πρέπει να είναι. Το ταλέντο του είναι εμφανές όμως μένει να δούμε αν έχει τη ψυχική δύναμη να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό μέρος της ομάδας.
Η Milan πρέπει να ελπίζει ότι δεν θα συναντήσει αποτυχίες σύντομα επειδή θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για ένα τέτοιο άπειρο παιδί. Παρόλα αυτά, αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει, και αν μπορεί να είναι ένας ηγέτης για αυτή την ομάδα και να ακολουθήσει τα βήματα ορισμένων θρυλικών Ιταλών τερματοφυλάκων κατά το παρελθόν.
Αν και φαίνεται σαν συμπέρασμα να είχε όλο αυτό θετικό αποτέλεσμα, θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι γύρω του. Οι συμπαίκτες του φαινομενικά είναι άνετα μαζί του, ενώ ο Mihajlovic απολαμβάνει μια εξόφληση στοιχήματος και οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι που δίνεται μια ευκαιρία σε ένα νεαρό ντόπιο ταλέντο να παίξει.
Ωστόσο, ο Donnarumma θα χρειαστεί όλων την υποστήριξη να συνεχίσει τους ερχόμενους μήνες. Ενώ τα σημάδια είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενα σε αυτό το στάδιο, η συνέπεια είναι αυτό που χωρίζει το καλό από το εξαιρετικό και ο δίμετρος τερματοφύλακας συνεχίζει να ψάχνεται για να αποδείξει ότι μπορεί να διατηρήσει τη φόρμα του και να διασφαλίσει ότι ο Lopez δεν θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: