Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τέλος η περιπέτεια για τους 6 κατοίκους της Ευκαρπίας


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους 6 κατοίκους της Ευκαρπίας, οι οποίοι κατηγορούνταν για παρεμπόδιση λειτουργίας του ΣΜΑ Ευκαρπίας και για άσκηση βίας στους εργαζόμενους του φορέα κατά τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2012 ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία του φαραωνικού ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην προχθεσινή δίκη (18/11/2015) το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αρχικά αθώους τους 4 κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια, το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τους άλλους 2.

Το παρόν ως μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης έδωσε και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης. Ο κ. Δεμουρτζίδης κατέθεσε υπέρ των κατοίκων τονίζοντας ότι «οι κάτοικοι είχαν την παρότρυνση και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά. Οι διαμαρτυρίες τους ήταν απολύτως δίκαιες, ειρηνικές και αφορούσαν το πάγιο αίτημα της υπεράσπισης του περιβάλλοντος ενάντια σε αναχρονιστικούς πολιτικούς σχεδιασμούς».

Παράλληλα, ο Δήμος Παύλου Μελά ζητάει να προχωρήσει άμεσα ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας σε νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με τοπικά σχέδια απ’ όλους τους Δήμους και με έμφαση στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: